Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ελληνοσερβική επιχειρηματική συμμαχία

Ελληνοσερβική επιχειρηματική συμμαχία

Πρώτη καταχώρηση: 28/05/2015 - 16:54
Τελευταία δημοσίευση: 28/05/2015 16:54Επιχειρήσεις
Ελληνοσερβική επιχειρηματική συμμαχία
Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες επιχειρηματίες απευθύνει η Σερβία. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της πόλης Γιακόντινα της Σερβίας Ντράγκαν Μάρκοβιτς παραχώρησε στο Ελληνο Σερβικό Επιμελητήριο 20 στρέμματα γης, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε επενδύσεις.   Η έκταση βρίσκεται σε προνομιακό σημείο, δίπλα από τον διεθνή οδικό άξονα 10, που κάνει εύκολη την πρόσβαση για τους Έλληνες . Μάλιστα, ο κ. Μάρκοβιτς τόνισε πως ο δήμος θα διαθέσει όλες τις υποδομές που απαιτούνται, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η ύδρευση, το φυσικό αέριο, το σύστημα αποχέτευσης και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας.
Το Ελληνο Σερβικό Επιμελητήριο, που εγκαινιάστηκε το Μάρτιο, κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο που θα ενισχύσει τις οικονομικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών.  Όπως μάλιστα επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Γεωργάκος, «Είναι πολύ σημαντικό που η Κυβέρνηση της Σερβίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και Σέρβοι επιχειρηματίες έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον και αυτό αποδεικνύεται από τα δεκάδες αιτήματα τους, να επισκεφθούν την χώρα μας και να γίνουν μέλη στο Επιμελητήριο»
Πρόσφατα, ο Ντ. Μάρκοβιτς μαζί με ένα επιτελείο  Σέρβων επιχειρηματιών και τηλεοπτικών σταθμών, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου. Εκεί δεσμεύθηκε, ότι ο Δήμος Γιακόντινα καλύπτει όλα τα έξοδα προκειμένου 3000 δημότες του να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα, εντελώς δωρεάν.
Μετά τη συνάντηση, ο Κ. Γεωργάκος δήλωσε ότι: «Η πολυπληθής αποστολή του Δήμου Γιακόντινας αποδεικνύει το καλό κλίμα  που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο ρόλος μας είναι να αξιοποιήσουμε το καλό κλίμα και να δημιουργήσουμε ένα επενδυτικό περιβάλλον που θα φέρει επιχειρηματικές συμφωνίες για την χώρα μας, υψηλού επιπέδου, με αποτέλεσμα να έρθει ουσιαστική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το ενδιαφέρον από την Σερβία είναι μεγάλο και μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ένα ξεκίνημα εξωστρέφειας με σκοπό να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη της χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου