Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ονομασία “οδός Βοσδοβατς” σε δρόμο του Ληξουριού.


Ονομασία “οδός Βοσδοβατς” σε δρόμο του Ληξουριού.
          
                

Με αφορμή τα 150 χρόνια των κοινών εορτασμών συμμαχίας Ελλάδας –Σερβίας ο Δήμος Κεφαλονιάς, σε συνεργασία με τον Επίτιμο Πρόξενο Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βίκτωρα Ρουχωτά και με προπομπό την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, η οποία παιάνισε τον Ύμνο της Σερβίας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας μας, έδωσαν την ονομασία “οδός Βοσδοβατς” σε δρόμο του Ληξουριού.
Σήμερα τις 8 το απόγευμα μέσα από μιά μικρή εκδήλωση πραγματοποιηθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της οδού “Σαλαμίνος και Μαραθώνος” σε «Βόσδοβατς» παρουσία των Αρχών του τόπου μας (Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης, Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Κατσιβέλης, πρώην Δήμαρχος Παλλικής κ. Σπύρος Κατσιβέλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπο Λιμενικού Τμήματος Ληξουρίου) και παρουσία της αντιπροσωπεία του Δήμου του Βόσδοβατς την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλεξάντερ Μίρκοβιτς , ο κ. Μίλος Στογιάνοβιτς και κ. Μομίρ Τσίροβιτς, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του αντίστοιχου δήμου.
Όπως τόνισε ο Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας στην Κεφαλονιά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Βόσδοβατς, στην Σερβία έχουν δρόμους που φέρουν ελληνικά ονόματα. Και φυσικά προστέθηκαν οι οδοί σε δρόμους της Σερβίας “Κεφαλονιά” και “Ληξούρι”.
Η εκδήλωση έκλεισε με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου να παιανίζει άψογα ένα σερβικο τραγουδι.
Και όπως ανέφερε ένας φίλος “εγώ χτες βράδυ κοιμήθηκα στην οδό Σαλαμίνος και σήμερα το πρωϊ ξύπνησα στην …Σερβία”.
Αριστέα Χαριτάτου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου