Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Putin Srbima: Hvala na prijateljstvu!

Veliki broj građana kod Hrama Svetog Save dočekao predsednika Rusije Vladimira Putina. Putin se okupljenima, posle posete Hramu, obratio jednom rečenicom: "Hvala na prijateljstvu", uzviknuo je on...

Veliko finale - poseta Hramu Svetog Save na Vračaru bila je poslednja destinacija na kojoj je ruskog predsednika, prema procenama policije dočekalo više od 100.000 ljudi.
Predsednici Rusije i Srbije su u hramu zapalili sveće, posetili kriptu, a potom su ih izvođači upoznali o toku radova na ovoj svetinji, koje u velikoj meri finansira upravo Rusija. Patrijarh Irinej je i ovu priliku iskoristio da Putina zamoli za nastavak pomoći.

Владимир је српско име... 

четвртак, 17.01.2019. у 15:55
Грађани Србије дочекују руског председника у Београду (Фото АП.-Д.В.)
Грађани који су стигли испред Храма Светог Саве да би сачекали руског председника Владимира Путина кажу да су пресрећни што ће имати прилику да поздраве највећег пријатеља Србије и како истичу „први човек света”.
Грађани, из свих делова Србије, са много емоција говоре о пријатељству руског и српског народа, о председницима Путину и Вучићу, а скандира се „Путину Србине, Вучићу Србине"
Велики број грађана из целе Србије кренуо је од Теразија у шетњу подршке председницима Русије и Србије Владимиру Путину и Александру Вучићу Улицом краља Милана до Храма „Светог Саве”, где ће касније поздравити два председника.
(Фото С. Ступарушић)
На једном транспаренту пише и: „Слобода, право, част, правда, мир-једним именом Путин”, као и: „НАТО деценијама тражи најјаче руско оружје, а оно им је пред носом, једно је у Русији- то је руско срце, а друго најјаче је Путин”.

„Мигови” допратили Путинов „иљушин” (ФОТО)

Аутор: М.Г.четвртак, 17.01.2019. у 16:55
(Фотографије Министарство одбране, Бета/АП/Дарко Војиновић, Танјуг/Драган Кујунџић)
Три „мига 29” Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије допратили су „иљушин 96”, у којем се налазио председник Русије Владимир Путин.
Ови ловачки авиони су председнички авион Руске Федерације, пре свега као вид почасти, пратили од уласка у ваздушни простор Србије из правца Мађарске до аеродрома „Никола Тесла” у Београду.

Би-Би-Си: Путин у Србији дочекан уз пуне војне почасти

четвртак, 17.01.2019. у 19:10
(Фото Танјуг)
ЛОНДОН - Руски председник Владимир Путин дочекан је у Београду с црвеним тепихом и уз пуне војне почасти, преноси Би-Би-Си.
У извештају о Путиновој посети се истиче да је он у Србију допутовао на челу моћне делегације с циљем да „зацементира везе са земљом која тежи да се придружи ЕУ”.
Иако је Србија кандидат за придруживање ЕУ, ова земља остаје блиска савезница Москве, закључује Би-Би-Си.
Британски медијски сервис известио је и да је руски лидер одликовао председника Србије Александра Вучића орденом Александра Невског, а да је Вучић руском лидеру поклонио штене шарпланинца.
Би-Би-Си, такође, преноси да је председник Вучић поздравио растуће партнерство две земље и изразио уверење да се може унапредити и билатерална трговина.
Британски сервис указује да је 7.000 полицајаца данас распоређено у Београду поводом кратке Путинове посете, као и да се велики број грађана окупио испред Храма Светог Саве, који ће руски председник вечерас посетити.
Британски сервис је раније данас, уочи Путинове посете Београду, писао да руски председник упозорава Запад на Балкан, док му Србија припрема „раскошну добродошлицу”.

Би-Би-Си: Путин у Србији дочекан уз пуне војне почасти

ЛОНДОН  Руски председник Владимир Путин упозорава Запад на Балкан, док му Србија припрема раскошну добродошлицу, пише данас британски сервис Би-Би-Си уочи Путинове посете Београду, преноси Танјуг.
Путин, како се наводи, предводи моћну делегацију у посети Србији са циљем да „зацементира” сарадњу са Србијом која жели да се придружи Европској унији.
Уочи посете, подсећа британски сервис, Путин је оптужио неке западне земље за „дестабилизацију” Балкана.
У тексту се поставља питање зашто Србија наставља да демонстрира своје пријатељство са Русијом, ако је толико одлучна да се прикључи ЕУ и додаје да се играњем на карту веза са Москвом апелује на конзервативно-националистичку подршку председнику Вучићу и СНС.
То, како се додаје, наглашава и словенски, православни хришћански карактер земље, иако је смер пута Србије према Западу.
То такође помаже Вучићу да тврди да политика која приближава Србију чланству у ЕУ, попут нормализације односа са Косовом, није наметнута од стране Брисела, већ је рационалан избор како би се побољшао живот грађана, наводи Би-Би-Си.
Би-Би-Си сматра да долазак Путина у Србију опомиње ЕУ да не треба олако да узима лојаност Србије.
Са друге стране, Владимир Путин ће несумњиво уживати због нелагодности западних дипломата док посматрају како водећи кандидат за чланство у ЕУ простире црвени тепих, закључује Би-Би-Си.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου