Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έκαψαν διαδηλωτές στο Βελιγράδ

Ανήμερα της 20ής επετείου από την έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έκαψαν στελέχη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRP), κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Βελιγράδι, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.
Οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες, προκειμένου να καταδείξουν ότι ο σερβικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τους βομβαρδισμούς του 1999.
«Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ. Ο σερβικός λαός δεν θα σκεφτεί ποτέ να μπει σ' αυτή την οργάνωση (σ.σ. ΝΑΤΟ), καθώς αυτά τα τέρατα θα μας κάνουν να επιτεθούμε σ' άλλα έθνη» δήλωσε ο επικεφαλής του SRP, Βόισλαβ Σέσεϊ.
Υπογράμμισε δε, ότι το Βελιγράδι δεν πρέπει να διεκδικήσει την ένταξή του στην Ε.Ε., καθώς στην Ένωση υπάρχουν χώρες, οι οποίες συγκαταλέγονται στους χειρότερους εχθρούς και σ' αυτούς που προσπάθησαν να καταστρέψουν τη Σερβία.
Κατά τον ίδιο επίσης, η χώρα του θα πρέπει να αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Ρωσία και τον Οργανισμό για τη Συνθήκη της Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου