Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Σέρβος Υπουργός Εσωτερικών: Έχουμε ήδη 6.000 μετανάστες, έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

Περίπου 6.000 μετανάστες έχει ήδη η Σερβία στο έδαφός της και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς υποστήριξε τη Δευτέρα (02/03) ότι οι τοπικές αρχές είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα σύνορα στο ενδεχόμενο μαζικής εισροής.
Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε τη Δευτέρα (02/03) πως η χώρα του έχει ήδη 6.000 μετανάστες στο έδαφός της και οι τοπικές αρχές είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα σύνορα.
Ο Στεφάνοβιτς συζήτησε με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σιχάρτο, την ενίσχυση των μέτρων στα σύνορα, αφού ο δεύτερος ανέφερε στη σερβική τηλεόραση πως περιμένει την άφιξη έως και 10.000 μεταναστών στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες.
Έτσι, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να διασκεδάσει τυχόν φήμες και παραπληροφόρηση, υποστηρίζοντας:
«Παρά τις λανθασμένες αναφορές, υπάρχουν επί του παρόντος περίπου 6.000 μετανάστες στην επικράτεια της χώρας μας. Η Σερβία δεν θα καταστεί χώρος στάθμευσης για τους μετανάστες, και κανείς δεν θα επιστρέψει και θα επανεγκαταστήσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την ΕΕ στη Σερβία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη

  Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, αντέδρασε στη δήλωση για τις μεταρρυθμίσεις της Ντόρα Μπακο...