Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Σερβία: Οργή λαού και οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στην Σερβία με την επιστροφή (οδικώς) από την Ιταλία στο Βελιγράδι δύο διεθνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και δεν μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών όπως προβλέπουν οι διαδικασίες.
Πρόκειται για τον Λούκα Γιόβιτς της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Νικόλα Νίνκοβιτς της Άσκολι που έσπασαν την καραντίνα σε Ισπανία και Ιταλία, αντίστοιχα, κι επέστρεψαν την περασμένη Πέμπτη στη χώρα.
Ο κόσμος στην πρωτεύουσα της Σερβίας είναι εξοργισμένος και ζητάει τη σύλληψη των δύο άσων. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η δήλωση της πρωθυπουργού της χώρας, Αννας Μπερνάμπιτς που στο περιθώριο δηλώσεων της αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας «να δούμε αν θα επιβιώσουμε με όλους αυτούς τους διάσημους αθλητές με τα εκατομμύρια τους»…
Πέρα από την οργή που προκάλεσαν οι δύο ποδοσφαιριστές, είναι ανατριχιαστικές οι δηλώσεις ενός εκ των ρεπόρτερ μιας εκ των κορυφαίων αθλητικών εφημερίδων της Σερβίας της «SportskiZurnal», του Αλεξάνταρ Πέκοβιτς, για το κλίμα που επικρατεί στη Σερβία λόγω της πανδημίας και τις οποίες έκανε στην αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ»:
«Επειδή είχα ζήσει τις βομβιστικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1999 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο και επειδή θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την περίοδο, μπορώ να σου πω ότι η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με τότε. Τώρα πολεμάμε με κάτι που δεν βλέπουμε. Τότε με το ΝΑΤΟ οι πολίτες της Σερβίας ήξεραν με τι είχαν να κάνουν και ξέραμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Τώρα είναι απίθανο να αντιμετωπιστεί, γιατί δεν μπορείς να ακουμπήσεις κανέναν ή να ακουμπήσεις το οτιδήποτε, γιατί μπορεί να προσβληθείς από κορονοϊό, να τον μεταφέρεις στο σπίτι σου και να αρρωστήσουν οι γονείς σου. Παλεύουμε τώρα για τους γονείς μας και τους παππούδες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη

  Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, αντέδρασε στη δήλωση για τις μεταρρυθμίσεις της Ντόρα Μπακο...