Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Πρεσβεία Σερβίας :Ανακοίνωση




ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ : ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας, στα πλαίσια των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης και ελέγχου του ιού COVID19, καθώς και για την προστασία του πληθυσμού, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θεσπίζοντας μεταξύ άλλων και το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στην χώρα για όλους του ξένους υπηκόους. Εξαιρούνται όσοι έχουν άδεια διαμονής ή μόνιμη κατοικία στη Δημοκρατία της Σερβίας, καθώς και το διαπιστευμένο προσωπικό των διπλωματικών και προξενικών αποστολών, των διεθνών οργανισμών και των μελών των οικογενειών τους.
Άτομα με διπλή υπηκοότητα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Δημοκρατία της Σερβίας μόνο με διαβατήριο της Δημοκρατίας της Σερβίας.
Οι υπήκοοι της Δημοκρατίας της Σερβίας, καθώς και οι διαπιστευμένοι διπλωμάτες και οι αλλοδαποί που διαμένουν στη Δημοκρατία της Σερβίας και εισέρχονται στη Δημοκρατία της Σερβίας, υποχρεούνται σε κατ΄ οίκον απομόνωση για τουλάχιστον 14 ημέρες. Η μη εφαρμογή του μέτρου επιφέρει ποινικές κυρώσεις.
Οι υπήκοοι της Δημοκρατίας της Σερβίας και οι αλλοδαποί οι οποίοι έχουν διαμονή στη Δημοκρατία της Σερβίας και οι οποίοι έρχονται από την Ιταλία, την Ελβετία, το Ιράν, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα, υποχρεούνται σε απομόνωση διάρκειας 28 ημερών.
Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας, το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στη Δημοκρατία της Σερβίας δεν ισχύει για:
• Το πλήρωμα  φορτηγών οχημάτων κατά την εκτέλεση διεθνών οδικών μεταφορών. Στην περίπτωση των διεθνών διαμετακομιστικών εμπορευματικών μεταφορών στο οδικό δίκτυο, η διαμονή περιορίζεται σε περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 12 ώρες από τη στιγμή εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας της Σερβίας.
• Το πλήρωμα φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν εμπορεύματα σε έναν από τους εσωτερικούς λιμένες.
• Το πλήρωμα των αμαξοστοιχιών που εισέρχονται από τους συνοριακούς σταθμούς.
• Το πλήρωμα αεροσκαφών των οποίων ο τελικός προορισμός είναι η Δημοκρατία της Σερβίας ή βρίσκονται υπό διαμετακόμιση μέσω των διεθνών αεροδρομίων της Δημοκρατίας της Σερβίας .
• Άτομα που έχουν λάβει άδεια εισόδου στη Δημοκρατία της Σερβίας από τις σερβικές αρχές.
• Ανθρωπιστικές  αποστολές υπό υποχρεωτική συνοδεία κατόπιν συνεννόησης μέσω διπλωματικής οδού.
Προσωρινά έχουν κλείσει οι συνοριακές διαβάσεις με τις κάτωθι χώρες: Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία.
Για την επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη

  Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, αντέδρασε στη δήλωση για τις μεταρρυθμίσεις της Ντόρα Μπακο...