Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Το συγκλονιστικό γράμμα Σέρβου ρεπόρτερ στο SDNA: «Εδώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στους +65 ετών»!

Αν νομίζετε ότι τα μέτρα στην Ελλάδα είναι... σκληρά, διαβάστε την συγκλονιστική καταγραφή ενός Σέρβου ρεπόρτερ για να διαπιστώσετε με ποιον τρόπο αντιμετωπίζουν εκεί τον ιό, τι δείχνουν οι αριθμοί αλλά και τους... ανεγκέφαλους που υπάρχουν παντού!
Διαβάστε αυτούσια όσα έγραψε: 
«Αυτή τη στιγμή στη Σερβία υπάρχουν 149 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά οι αρμόδιοι γιατροί λένε ότι μπορούμε να περιμένουμε 30 νέες περιπτώσεις καθημερινά. Μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ένας θάνατος. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, υπάρχει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65, ενώ οι υπόλοιποι απαγορεύεται να βγαίνουν έξω από τις 8 το βράδυ ως τις 5 το πρωί. Σε περίπτωση παράβασης, προβλέπεται πρόστιμο, ακόμα και φυλάκιση σε κάποιες περιπτώσεις. 
Τα σύνορα έχουν κλείσει και επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μόνο των Σέρβων υπηκόων, που θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Δεν επιτρέπεται, επίσης, η μετακίνηση σε πόλεις της χώρας.
Από σήμερα τα μέτρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά, καθώς κλείνουν όλα τα μαγαζιά (καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα) και θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Από τις 8 το βράδυ κόβονται και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις πόλεις, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από αύριο θα ξεκινάει από τις 5 το απόγευμα.
Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν και εδώ τα δύο άκρα. Από τη μια πλευρά, οι υπεύθυνοι και λογικοί άνθρωποι που έχουν καταλάβει την απειλή και μένουν στο σπίτι, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Και από την άλλη, κάποιοι... ηλίθιοι που είναι έξω όλη την ώρα, με πολλούς από αυτούς να μαζεύονται σε καφετέριες (έστω και έξω), να κάνουν περιπάτους και να νομίζουν ότι βρίσκονται σε διακοπές!
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και με τα μίντια. Υπάρχουν πολλά fake news, αλλά και πολλοί που ενημερώνουν σωστά και με ειλικρίνεια. Προσωπικά, προσπαθώ να μένω μακριά από όλες τις πληροφορίες τις τελευταίες μέρες και έσβησα το twitter από το κινητό μου, διότι είχα αρχίσει να φρικάρω! Ξέρω τι πρέπει να κάνω και η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική.
Αξίζει να αναφέρω ότι κάθε βράδυ στις 8 χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια τους γιατρούς και νοσηλευτές...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη

  Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, αντέδρασε στη δήλωση για τις μεταρρυθμίσεις της Ντόρα Μπακο...