Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα μέχρι και την Κυριακή, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Πέμπτης.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν βιβλικές καταστροφές στη Μεσσηνία, τη Θεσσαλονίκη και την Ηλεία ενώ παράλληλα άφησαν πίσω τους τέσσερις νεκρούς και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
Σήμερα Πέμπτη (08-09-2016) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (09-09-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα), η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία.
Το Σάββατο (10-09-2016) και την Κυριακή (11-09-2016) με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.
Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση από χτες και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και τις περιφέρειες των δήμων ώστε να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης στη Θεσσαλονίκη
Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.
Από τις έρευνες, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από την Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εντοπίστηκε ένα ρούχο που φαίνεται ότι ανήκει στην ίδια την αγνοούμενη.
Ο σύζυγος της 53χρονης ήταν αυτός που επικοινώνησε χθες το πρωί με το Α.Τ. Μηχανιώνας και ανέφερε ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν και η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.
Το αυτοκίνητο της 53χρονης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τη γυναίκα να είναι άφαντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου