Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ρωσική «φωτιά» στα Βαλκάνια με εξέγερση Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου ενώ ετοιμάζονται και οι Σέρβοι της Βοσνίας για απόσχιση

Νέα συνταρακτικά γεγονότα προετοιμάζονται να λάβουν στην απίστευτη υπόγεια σύγκρουση Ρώσων και Αμερικανών στα Βαλκάνια , για αυτό και η σπουδή της Ουάσιγκτον να εντάξει τις υπόλοιπες χώρες στο
ΝΑΤΟ και να κλείσει άρον-άρον το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με την Ελλάδα . Στην ουσία όμως και αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει ότι στην περιοχή μας όπως και στο συριακό έδαφος ετοιμάζεται να ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στην Ορθοδοξία και στην βδελυρή νέα τάξη πραγμάτων. Το ποιος θα βγει νικητής το γνωρίζουν οι σκοτεινοί ηγέτες και  πασχίζουν να προλάβουν …αλλά μάταια .

 Το αμερικανικό Κέντρο Μελετών Ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο (QKSS) δημοσίευσε σήμερα μια ολοκληρωμένη έκθεση στην οποία μιλάει για  «άμεση επέμβαση της Ρωσίας στο Κοσσυφοπέδιο…», δηλώνοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι εκτεθειμένο σε μια μεγάλη εκστρατεία επιρροής και εν εξελίξει ρωσική επέμβαση κατά του δυτικού μοντέλου  και των αποκαλούμενων  δημοκρατικών αξιών δεχόμενο «επίθεση»  «βυζαντινού τύπου».


Το ινστιτούτο QKSS διαπιστώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης δεν αντιμετωπίζει από την πλευρά της το Κοσσυφοπέδιο εξίσου με ισόνομο τρόπο  όπως τις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ειδικά  στην διαδικασία εναρμόνισης και  επιβολής κυρώσεων στις οικονομικές οντότητες και τις πολιτικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας» , ανέφερε η ανακοίνωση του κέντρου.
Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017 το επίπεδο των  ρωσικών  εμπορευμάτων που εισάγονται στο Κοσσυφοπέδιο υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο όγκος των εξαγωγών προς τη Ρωσία από το Κοσσυφοπέδιο παραμένει μηδενικός.


Η έκθεση μίλησε επίσης για την κατασκευή  μη-πραγματικών ειδήσεων  ​​(Fake Νews) μέσω των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στη Σερβία για το  Κοσσυφοπέδιο προετοιμάζοντας το έδαφος για εξελίξεις .
«Η έκθεση διαπιστώνει ότι η  φιλο-ρωσική παρουσία των μέσων ενημέρωσης στη Σερβία είναι ένα σημαντικό βήμα της  διάδοσης της προπαγάνδας μεταξύ των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, μέσω των  πρακτορείων ειδήσεων Sputnik  και Russia Today.
Από την άλλη πλευρά, η αποκαλούμενη ουδέτερη θέση της Σερβίας σε σχέση  με την  ένταξη στο ΝΑΤΟ, μαζί με την αρνητική κοινή γνώμη στη Σερβία για τη δυτική στρατιωτική συμμαχία, παραμένει μια σοβαρή ανησυχία για την  ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου