Συγχαρητήρια! Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία: Δεσμεύτηκε να αναθρέψει τα παιδιά των οικογενειών που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα


Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος επισκέφθηκε κατά την Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού το κέντρο της ανθρωπιστικής βοήθειας για γυναίκες σε καταστάσεις κρίσης, δηλώνοντα ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να δεχθεί να αναθρέψει τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να το κάνουν.

«Αν μια γυναίκα έμεινε έγκυος και δεν έκανε άμβλωση, αλλά πραγματικά δεν μπορεί να μεγαλώσει το παιδί της, είναι απαραίτητο να δοθεί σε μας (στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία -) χωρίς να στερείται η γυναίκα της μητρότητας», – είπε ο Πατριάρχης.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι δεν αξίζει να το αποκόπτουμε από σπίτι των παιδιών, καθώς η γυναίκα «μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και να πάρει το παιδί».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τμήματος Φιλανθρωπίας, Επίσκοπος Orekhovo-Zuevsky Panteleimon σημείωσε ότι πολλά μοναστήρια έχουν ήδη οικογενειακά κέντρα. Πρόκειται για παιδιά των οποίων οι γονείς δεν ήταν έτοιμοι ή ανίκανοι για ανατροφή.

Το ανθρωπιστικό κέντρο των εγκύων γυναικών σε ανάγκη και των μεγάλων οικογενειών δημιουργήθηκε από την Ορθόδοξη υπηρεσία «Έλεος». Εδώ μπορούν να πάρουν ρούχα οι γυναίκες και τα παιδιά, τις πάνες, τα είδη υγιεινής, τα καροτσάκια, τις κούνιες και τα παιχνίδια. Από σήμερα, υπάρχουν 126 τέτοια κέντρα στη Ρωσία, άλλα 30 πρέπει να εμφανιστούν πριν από τα μέσα του 2018.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ZAŠTO SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

η Άννα Πρέλεβιτς μάς ξεναγεί στις ομορφιές της σερβικής πρωτεύουσας.