Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η πρεσβεία της Ιαπωνίας στο Βελιγράδι δώρισε στη Σερβία οικολογικά οχήματα

Pon, 03/30/2015 - 18:29 -- MRS
Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας δώρισε 150 οικολογικά οχήματα με σκοπό την παροχή υποστήριξης στη Σερβία για την προστασία του ανθρώπινου περιβάλλοντος και για τη μείωση των δαπανών της Κυβέρνησης της Σερβίας προς τον σκοπό αυτό.
Ειδικά, ο πρέσβης της Ιαπωνίας στο Βελιγράδι, κ. Μασαφούμι Κουρόκι, επέδωσε σήμερα στον Σέρβο πρωθυπουργό, κύριο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τα κλειδιά των 150 νέων αυτοκινήτων που πρτοορίζονται για παράγοντες της δημόσιας διοίκησης,
aΓια την ακρίβεια, αυτή η δωρεά από την Ιαπωνία είναι ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και θα έπρεπε να συμβάλει για καλύτερη προστασία του ανθρώπινου περιβάλλοντος στη Σερβία. Σημειώνεται ότι από το έτος 1999 ως τώρα η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας έδωσε στη Σερβία βοήθεια ύψους 460 εκατομμυρίων ευρώ, με διάφορες δωρεές της.
Τούτη τη φορά, η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να δωρίσει στη Σερβία 150 οικολογικά οχήματα, που εκπέμπουν λιγότερες τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων. Τα αυτοκίνητα είναι διάφορα μοντέλλα μάρκας «Λέξους», «Τογιότα πρίους» και «Μάζντα 3» με ντιζελοκίνητους κινητήρες 2,2 λίτρων SKYACTIV-D, που ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα Euro 6.
Τέλος, ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Ιάπωνα πρέσβη στο Βελιγράδι για τη σημερινή δωρεά σε οικολογικά αυτοκίνητα, αλλά και για την όλη μέχρι σήμερα βοήθεια της Ιαπωνίας προς τη Σερβία. «Η Κυβέρνηση της Σερβίας κρατάει στη μνήμη της και δεν ξεχνάει την τεράστια συμβολή του λαού και της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας μετά από τη σειρά τραγικών συμβάντων που έπληξαν τη Σερβία. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τις αγαθοεργίες και τις δωρεές της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας προς τη χώρα μας και προς το λαό μας», ανέφερε με την ευκαιρία ο Σέρβος πρωθυπουργός Βούτσιτς, ο οποίος ήταν σήμερα παρών, μαζί με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών, κύριο Ιβιτσα Ντάτσιτς, στην τελετή των εγκαινίων του κτιρίου της νέας πρεσβείας της Ιαπωνίας στο Βελιγράδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου