Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Τα νεα MIG με στάμπες απο τους Σέρβους Ηρωες

Τα νέα ρωσικά Μig στη Σερβία μπορεί να έχουν στάμπες με τους Σέρβους ήρωες πιλότους που έπεσαν στον πόλεμο με το ΝΑΤΟ - ΦΩΤΟ


Η Ένωση «Φοιτητές για την αλήθεια», αποτελούμενη από πολίτες όλων των οριζόντων απηύθυνε μια αναφορά στο σερβικό Υπουργείο Αμυνας ώστε τα νέα αεροσκάφη που η Ρωσία ετοιμάζεται να παραδώσει να φέρουν στάμπες με τις φωτογραφίας των σέρβων πιλότων που έπεσαν πολεμώντας τους nazis το 1941 και κατά την επίθεση του ΝΑΤΟ το 1999.






Οι συνθήκες του θανάτου των 3 αξιωματικών που έπεσαν στον πόλεμο με το ΝΑΤΟ μαρτυρούν έναν θαυμαστό ηρωισμό κατά τον πόλεμο που ξέσπασε σε περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ και τις 17 ευρωπαικές χώρες δορυφόρους στις 24 Μαρτίου 1999.


Η διεθνή κοινή γνώμη δεν πληροφορήθηκε ποτέ τις συνθήκες μάχης των υπερασπιστών, και η επίσημη Σερβία υποταγμένη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν τόλμησε ποτέ να εορτάσει αυτά τα μεγάλα γεγονότα της αντίστασης. Αξίζει τον κόπο να τα θυμήσουμε εδώ.






Ο αντισυνταγματάρχης Života Djurić σκοτώθηκε από πυρά του DCA στις  25 Μαρτίου 1999 έχοντας καταστρέψει με χαμηλή πτήση μαι θέση διοίκησης του UÇK στο Kosovo.


Ο διοικητής Zoran Radosavljević χάθηκε στις  26 Μαρτίου 1999 μετά από 12 αερομαχίες κατά μιας μοίρας  του ΝΑΤΟ. Το σώμα του βρέθηκε σε σερβοβοσνιακό έδαφος (υπό νατοικό έλεγχο) και βάλθηκε σε σίγουρο μέρος από ανήλικους. Στη συνέχεια οι αμερικανοί στρατιωτικοί δίωξαν και κακοποίησαν τον τοπικό πληθυσμό για να τους δώσουν πρόσβαση στο σώμα του πιλότου αλλά ανεπιτυχώς.



 



Ο διοικητής  Milenko Pavlović θυσιάτηκε εκούσια στις 4 Μαίου 1999 παίρνοντας τη θέση ενός νεώτερου πιλότου  συγκρουόμνεος μόνος με ένα σχηματισμό βομβαρδιστικό μ΄ένα ελλατωματικό  Mig-29.


Σε 78 ημέρες μάχης και παρά τη συντριπτική ανωτερότητα του αντιπάλου οι σερβικές αεροπορικές δυνάμεις επιτέλεσαν 248 εξόδους κι έχασαν 6 MIG-29 στον αέρα και 5 στο έδαφος.


Η ανακοινωμένη ανανέωση του σερβικού αεροπορικού στόλου από τη Ρωσία και το ενδεχόμενο αυτής της συμβολικής διακόσμησης κάνουν ολοένα και περισσότερο προβληματική την ενσωμάτωση της Σερβίας στο ΝΑΤΟ. antipresse 28.12.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου