Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Снег пада у Србији, опрезно на путевима

Зимски услови и снег у региону паралисали саобраћај. – Београд: Улице се чисте, први приоритет проходан

четвртак, 22.03.2018. у 21:07
До јутра још више снега (Фото Бета)
Снег променљивог интензитета пада у већини крајева Србије, са повремено умереним интензитетом на подручју источне, југоисточне, централне, јужне, западне и југозападне Србије.
Саобраћај је због временских прилика и снега на коловозу којег у нижим има до пет, а у вишим и до 10 центиметара успорен и отежан.
Употреба зимске опреме обавезна је на свим путевима у Србији.
На снази је забрана саобраћаја на деоници Крушевац–Ђунис, због изливања реке Јужне Мораве на обе коловозне траке, у месту Ђунис.
Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Србије на северу земље током вечери, ноћи и јутра очекује се нових пет центиметара снега.
У западним, централним и источним крајевима падаће од 10 до 15 центиметара новог снежног покривача.
Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице, те ЈП „Путеви Србије” апелује на возаче да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут и додатно буду опрезни у вожњи. (Танјуг)

Београд: Улице се чисте, први приоритет проходан

Предузеће „Београд пут” је у четвртом степену ангажовања, чисте се улице првог приоритета и оне су проходне, каже в.д. градског секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију са грађанима Дарко Главаш.
Према његовим речима, на улицама Београда у којем снег пада већ неколико сати, је 120 камиона, мултикарова и машина „Београд пута”, као и још око 50 возила и машина „Београдског водовода и канализације” и „Градске чистоће”.
„Све екипе су на улицама, интензивно се третирају улице првог приоритета, оне су проходне, а сређују се и проблематична места на трасама градског превоза, чисте се тротоари шири од пет метара”, рекао је Главаш Танјугу.

Зимски услови и снег у региону паралисали саобраћај

САРАЈЕВО, ЗАГРЕБ  Зимски услови и снег су поред Србије погодили и регион па су тако потпуно паралисали саобраћај у Хрватској, а и у Сарајеву је дошло до колапса.
У Хрватској ни за једну групу возила због зимских услова и олујног ветра тренутно нема слободног путног правца из смера унутрашњости према Далмацији, и обрнуто, јавља Хрватски аутоклуб, преноси регионална тв Н1.
Саобраћај је вечерас у деловима Сарајева био потпуно блокиран због снежних падавина.
Падавине су онемогућиле одвијање саобраћаја, а око 19.30 сати је дошло до великих проблема и у одвијању тролејбуског саобраћаја. Гужве су огромне, а како је потврђено из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, пријављено је неколико десетина саобрацајних несрећа. (Танјуг)
Спорадичних проблема има на појединим линијама јавног градског превоза, које се, каже Главаш, решавају у „ходу”, са Диспечарским центром ГСП и Секретаријатом за јавни превоз.
Додаје да пада снег средњег интенизтета, да је у централним деловима града пао у висини око пет центиметара, али и да се, према тренутној прогнози, очекује да снег у центру у континуитету пада до сутра у 10 сати, а у рунбим деловима и до 12 или 13 сати.

На терену су и екипе „Водовода” и „Градске чистоће”, чисте се сливници, како би отицао снег који се топи и како не би дошло до појацве леда, док екипе „Чистоће” чисте стајалишта, пешачке зоне, пешачке прелазе и пролазе.
Сутра ујутру, у „првој смени” чишћењу ће се прикључити и екипе „Паркинг сервиса” и „Зеленила”.
„Очекујем да ћемо сутра у првој смени имати 1.500 радника на улицама, уз више од 200 камиона и радних машина”, додао је Главаш. Он је подсетио суграђане на обавезу да очисте снег испред својих кућа, зграда и објеката.
„Температура ће ићи у минус, тако да све што пада сада остаје на коловозу, али су екипе свих путарских предузећа на улици”, поновио је Главаш.
Ипак, како каже, од суботе се оцекују температуре које ће ићи у плус, па ће снег прећи у кишу.
„Пошто ће у суботу доћи до великог отапања снега, може да дође до појаве леденица и до угрожености безбедности пешака због кллизања снега са косих кровова и истурених делова зграда, тако да је потребан посебан опрез”, рекао је Главаш.
Подсетио је да је на Сави проглашена редовна одбрана од поплава, док је код Куле Небојша уведена ванредна одбрана од поплава у дужини од 350 метара. (Танјуг

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη

  Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, αντέδρασε στη δήλωση για τις μεταρρυθμίσεις της Ντόρα Μπακο...