Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

SUZE GRČKOG PENZIONERA RASPLAKALE SVET: Ova tužna priča najbolje opisuje grčku tragediju (FOTO)

Nisam mogao da podnesem da vidim svoju državu u ovakvom rasulu - rekao je penzioner Giorgos Čacifotijadis
Deda plače, ekonomska kriza, Grčka
Foto: Profimedia/AFP
Jedan penzioner u Grčkoj bezuspešno je stajao u redu ispred tri banke u Solunu u nadi da će podići penziju za svoju suprugu, a pošto mu je u četvrtoj rečeno da to ne može da učini, rasplakao se, izvestio je danas AFP.

Fotografija na kojoj on sedi ispred banke i otvoreno plače iz očaja, dok na zemlji kraj njega leže njegove štedna knjižica i lična karta, zabeležio je fotograf francuske agencije, kao ilustraciju patnji običnih građana Grčke zbog krize u zemlji.
HAOS U GRČKOJ: Sukobi demonstranata i policije u Atini, bačene i ŠOK BOMBE! (FOTO)
Nisam mogao da podnesem da vidim svoju državu u ovakvom rasulu – rekao je penzioner Giorgos Čacifotijadis za AFP, objašnjavajući svoje suze.
DVA MITINGA U ATINI: Raste napetost uoči referenduma! (FOTO)
- Zato sam se osetio tako slomljeno, više nego zbog svojih ličnih problema – dodao je on.
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Čacifotijadis i njegova supruga, proveli su, poput mnogih Grka sa severa te zemlje, više godina u Nemačkoj, gde je on radio “veoma naporno” u rudniku uglja, a kasnije u livnici, navela je francuska agencija.
Ovo je pravo lice Grčke – penzioner PLAČE od muke jer ne može da uzme svoje pare!
Upravo iz Berlina, koga mnogi u Grčkoj krive zbog tvrdog stava u zahtevu za većim merama štednje u zamenu za paket međunarodne pomoći, Čacifotijadis prima penziju svoje supruge.
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Vidim svoje sugrađane kako mole za nekoliko centi da kupe hleb. Vidim sve više i više samoubistava. A ja sam osetljiv čovek. Ne mogu da podnesem da vidim svoju državu u ovoj situaciji – rekao je Čacifotijadis.
– Evropa i Grčka su pravile greške. Mi moramo da pronađemo rešenje – naveo je on.
Ovaj grčki penzioner, međutim, oseća da sam može da učini malo da promeni situaciju i čak nije siguran da će izaći da glasa na referendumu o zahtevima međunarodnih kreditora u nedelju, s obzirom da je glasačko mesto udaljeno oko 80 kilometara.
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Nemam novca da odem tamo, osim možda ako me deca odvezu svojim kolima – rekao je on.
(Telegraf.rs/ Tanjug)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου