Σερβία: Κλείνει το ιστορικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ»

Από τις 31 Οκτωβρίου το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ" επίσημα έπαψε να υπάρχει, ενώ η λειτουργία του θα σταματήσει οριστικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η ανεπιτυχής προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του "Τανγιούγκ" οδηγεί στο κλείσιμο του ιστορικού πρακτορείου ειδήσεων με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν παρέτεινε τη διορία για την αναζήτηση αγοραστή.

Η διευθύντρια του πρακτορείου Μπράνκα Τζούκιτς ενημέρωσε χθες βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την παύση λειτουργίας του ΄"Τανγιούγκ" και ανέφερε ότι οι 188 εργαζόμενοι θα απολυθούν λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωση.

Το "Τανγιούγκ" όπως και άλλες 72 επιχειρήσεις στον χώρο των ΜΜΕ (κυρίως τοπικά ΜΜΕ) που ανήκουν στο δημόσιο τέθηκαν προς πώληση. Η διορία έληξε στις 31 Οκτωβρίου και σύμφωνα με την κρατική εταιρία ιδιωτικοποιήσεων πωλήθηκαν 36 ΜΜΕ ενώ για το "Τανγιούγκ" δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποθέματα χρυσού περίπου 20 τόνων ανακαλύφθηκαν μεταξύ Σερβίας- Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας

  Αύγουστος 14, 2020. 19:12 Η καναδική ερευνητική εταιρεία «Medgold Resources» ανέφερε ότι στη νότια Σερβία, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδον...