Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Rusi cuvaju Kragujevac


Izvoz kragujevačkog fijata u Rusiju po povlašćenim uslovima mogao bi da bude odobren već u maju, objavili su danas ruski mediji pozivajući se na izvore u ruskoj vladi.
 
Kako piše specijalizovani portal Lajfauto, pozivajući se na izvore iz vlade, postignut je dogovor Evroazijskog ekonomskog saveza i Srbije o izvozu kragujevačkog fijata, a zvanično odobrenje uvoza „fijata“ u Rusiju po povlašćenim uslovima trebalo bi da bude dato na majskom samitu Evroazijskog ekonomskog foruma, koji će biti održan u Astani.
 
Na tom samitu će, između ostalog, biti razmatrano i pitanje slobodne trgovine sa Srbijom. Trebalo bi da bude odobren recipročan uvoz oko 5.000 vozila godišnje, što znači i da bi ruska vozila mogla da se uvoze bez carine u Srbiju, navodi taj portal.
 
Dnevni list Blic piše, pozivajući se na izvore iz ruske vlasti, da će biti formirane dve radne grupe, koje će koordinirati ovo pitanje – jedna iz Srbije i jedna koju će činiti predstavnici Evroazijskog ekonomskog saveza.
 
Jurij Armand, pomoćnik ministra za trgovinu Evroazijske ekonomske komisije (izvršnog organa istoimenog Saveza), kaže da će o pitanju uvoza automobila moći konkretnije da govori kada on bude odobren.
 
Izvor: TanjugZabranjeno kopiranje!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου