Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Комерсант: Ухапшени признали планове о нападу на Криму


четвртак, 11.08.2016. у 11:30
Зграда парламента на Криму (Фото Ројтерс)
МОСКВА – Московски дневник Комерсант објавио је наводе неименованог извора из безбедносних служби према којима је група ухапшена за планирање напада на Криму, признала да је то чинила како би „уништили туристичку индустрију”.
Ухапшени су признали да су планирали низ бомбашких напада на туристичке центре на Криму, како би унели панику која би уништила туризам, а да при том никога не убију, пише лист.
Неименовани извор из обавештајних кругова је рекао да су два од укупно седам саботера убијени, док су остала петорица ухапшени, пише Комерсант.
Руски председник Владимир Путин је у среду оптужио Украјину за коришћење терористичке тактике како би изазвала нове сукобе и дестабилизовала Крим, који је Русија припојила 2014. године.
Коментар руског председника је уследио након што је Русија саопштила да је спречила два украјинска покушаја диверзије на том полуострву, преноси Ројтерс.
Украјина је дематовала тврдње Русије, рекавши да је у питању „провокација како би се подигле тензије у Кијеву”, који је изгубио власт Крим 2014. године када га је Русија припојила. (Танјуг)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου