Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Moskva: Zatvorene Međunarodne vojne igre 2016.


MOSKVA -
Nadomak prestonice Ruske Federacije, na poligonu Alabino, svečano su zatvorene druge Međunarodne vojne igre, a na pobedničko postolje u "Tenkovskom biatlonu" popela se ekipa Ruske Federacije, koja je iza sebe ostavila Kinu, Kazahstan i Belorusiju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Predstavnicima vojski prve tri rangirane zemlje medalje je sinoć uručio ruski ministar odbrane general armije Sergej Kužugetovič Šojgu, koji je zvanično proglasio Međunarodne vojne igre zatvorenim.
Finalu "Tenkovskog biatlona" i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara prisustvovali su i ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.
Oni su se pre finalne trke susreli sa predstavnicima Vojske Srbije koji su učestvovali na "Međunarodnim vojnim igrama" i čestitali im na individualnim i ekipnim postignutim uspesima i rezultatima.
Ministarstvo odbrane Srbije
Na ovogodišnjem takmičenju naše ekipe učestvovale su u tri discipline.
Pontonirci iz Rečne flotile takmičili su se u disciplini "Otvorene vode" na reci Oki kod grada Murom i osvojili treće mesto.
Tenkisti koji su učestvovali na poligonu Alabino u disciplini "Tenkovski biatlon" osvojili su peto mesto.
Pripadnici artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva nadmetali su se u disciplini "Čisto nebo" na poligonu u blizini grada Jejsk, gde su zauzeli sedmu poziciju.
Međunarodne vojne igre održane su od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a prvi put se deo takmičenja održavao i u Kazahstanu.
Učestvovala je 121 ekipa iz 19 država sveta koje su se nadmetale u 23 različite discipline, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου