Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, Οι πλημμύρες στη Σερβία έπληξαν 90 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων γεών

Sre, 05/28/2014 - 19:01 -- MRS
d«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, οι πλημμύρες στη Σερβία έπληξαν 90 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων γεών, έχουν ήδη συλλεχθεί τα πτώματα των ψοφισμένων κατοικίδιων ζώων, και κατά την παρούσα στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος από κάποια εμφάνιση λοιμωδών νόσων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες»,- τονίστηκε σήμερα στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην έδρα του Οικονομικού Επιμελητήριου Σερβίας.
«Σε μισό, περίπου, των πλημμυρισμένων εδαφών στη Σερβία συντρέχουν όλες οι ευκαιρίες για την εκ νέου σπορά των δημητριακών»,- δήλωσε ο κ. Zoran Knežević, διευθυντής της Διοίκησης για θέματα καλλιεργήσιμων γεών, αναφέροντας ότι αυτά τα στοιχεία έλαβε από τους εργαζόμενους στα εργαστήρια της ίδιας Διοίκησης, παίρνοντας 454 δειγματοληψίες απ’όλη την επικράτεια της Σερβίας. «Οι Σέρβοι γεωργοί που έχουν ήδη αρχίσει νέα σπορά των δημητριακών δεν πρόκειται να πάθουν μεγάλες ζημίες από τις πρόσφατες πλημμύρες»,- δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Knežević, και συμπληρώνει ότι τις μεγαλύτερες ζημίες από τις πλημμύρες υπέστησαν τα χωράφια των γεβργών από ττις περιοχές των δήμων Krupanj και Mali Zvornik, στα νοτιοδυτικά διαμερίσματα της Σερβίας.
Τέλος, σύμφωνα με εκτίμηση του κυρίου Knežević, οι αναλύσεις που αφορούν τις περιοχές της Σερβίας που πλημμυρίστηκαν πρόσφατα και που παραμένουν ακόμα να είναι πλημμυρισμένες, θα έπρεπε να περατωθούν ως τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, για να μπορέσει να αρχίσει εγκαίρως η φθινοπωρινή σπορά. «Αυτή η 2η φάση προβλέπει ανάλυση της λάσπης και των υδάτων που βρίσκονται στα συστήματα ύδρευσης της χώρας. Αυτή η ανάλυση είναι πιο ακριβή και θα χρειαστούμε διεθνή βοήθεια. Επίσης, οι παράγοντες του Υπουργείου Γεωργίας Σερβίας πρόκειται να βοηθήσους τους Σέρβους γεωργούς που έπαθαν ζημιές από την πλημμύρα»,- κατέληξε ο κ. Knežević.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου