Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Министар: Избеглице из Идоменија морају да се преместе


четвртак, 10.03.2016. у 08:14
Избеглице у близини Идоменија моле граничаре да их пусте даље ка Европи (Фото Ројтерс)
АТИНА – Избеглице које живе у кампу на граници Грчке и Македоније морају прихватити да је граница затворена и морају се преместити у организоване објекте, рекао је грчки министар за јавни ред Никос Тоскас.
Он је додао да Грчка може да им обезбеди боље услове у другим камповима удаљеним двадесетак километара од прелаза Идомени, где живи 14.000 људи у насељу од шатора.
Тоскас је додао за тв станицу ЕРТ да Грчка не може да понуди озбиљну подршку толико великом броју људи скупљених на једном месту, преноси АП.
Он је казао да ће грчке власти поделити флајере избеглицама које настоје да стигну до централне Европе са поруком да нема наде да наставе на север и да је зато боље да пређу у центре и кампове где им може бити пружена помоћ. (Танјуг)

Турска:Удавило се петоро миграната, међу њима беба
АНКАРА – Петоро мигранта, међу којима и тромесечна беба, удавило се данас код западне обале Турске када се преврнуо чамац којим су се упутили у Грчку, јавили су турски медији.
Турска агенција Анадолија наводи да се несрећа догодила у раним јутарњим сатима и да су избеглице хтеле да се домогну грчког острва Лезбос.
У чамцу су се налазили мигранти из Авганистана и Ирана, а девет особа је спасено. (Танјуг)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου