Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ženama koje hoće da započnu posao subvencije od 150.000 do 400.000 dinara


Grad Novi Sad subvencionisaće zapošljavanje nezaposlenih žena koje žele da pokrenu sopstveni posao.
Foto: R. Getel / RAS Srbija
Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od delatnosti, visine troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.
Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci, a ukoliko se više žena udruži, svaka podnosi pojedinačan zahtev za subvenciju.
Član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski podsetio je da je grad Novi Sad od 2013. godine u samozapošljavanje uložio 32 miliona dinara i da je na taj način privatan posao započela 161 osoba, od kojih je 77 žena.
- Neke od delatnosti u kojima se otvaraju preduzetničke radnje, odnosno privredna društva su stari i umetnički zanati i proizvodnja suvenira, stomatološke ordinacije, lekarske ordinacije, veterinarska delatnost, rad sa decom (igraonice i rođendaonice, školice jezika i vrtići), knjigovodstvene agencije i računovodstveni poslovi, krojačke delatnosti, proizvodno zanatska ručna izrada nakita i bižuterije i drugo – objasnio je Sečujski.
Grad Novi Sad će i ove godine obezbediti besplatnu uslugu mentorstva, odnosno pomoći u vođenju firme, onima kojima se dodeli subvencija za samozapošljavanje.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου