Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Generalni štrajk u Srbiji od 17 jula

vn

Lideri dva reprezentativna sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak potpisali su danas odluku o stupanju u generalni štrajk zaposlenih na teritoriji Republike Srbije, počev od 17. jula pa sve do povlačenja iz skupštinske procedure predloženih izmenama i dopunama zakona o radu i penzijsko-invalidskom osiguranju.

U odluci dostavljenoj medijima se navodi da se štrajk ispoljava prestankom rada na mestu rada na kome su zaposleni i protestnim okupljanjem.
Štrajkački odbor, koji čini 19 članova Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, radiće u službenim prostorijama na Trgu Nikole Pašiće.
Navodi se i da su predsednici i glavni poverenici sindikalnih organizacija Samostalnog sindikata i UGS Nezavisnost dužni da obezbede prekid rada zaposlenih na radnim mestima i organizuju dolazak zaposlenih u Beograd.
Odluku o generalnom štrajku su doneli Veće i Predsedništvo S S S S i Glavni odbor Nezavisnosti a zbog, kako se navodi, činjenice da je Vlada Srbije predložene zakonske izmene usvojila bez poštovanja zakonske procedure.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου