Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Legalizovana zgrada hotela “Holiday Inn” u Novom Sadu

Skupština grada Novog Sada donela je odluku o legalizaciji zgrade hotela “Holiday Inn” na Bulevaru Evrope, potvrđeno je “eKapiji” u Skupštini Novog Sada.
"Holiday Inn" Novi Sad (foto: aleksandar-gradnja.rs)
“Holiday Inn” Novi Sad (foto: aleksandar-gradnja.rs)
Kako su “eKapiji” rekli u “Aleksandar gradnji”, firmi koja je gradila objekat, problem je nastao u oblikovanju poslednja dva sprata.
- Prema planu, objekat je imao osam spratova i dva povučena, a izgrađeno je devet spratova i jedan povučen. Problem je nastao u tome jer nije povučen i deveti sprat – objašnjavaju u “Aleksandar gradnji”.
Kako su rekli “eKapiji” u toj firmi, za mesec dana biće poznato kada će hotel biti otvoren.
Hotel “Holiday Inn” počeo je da se gradi pre četiri godine, kada je najavljeno da će “Aleksandar gradnja” uložiti 11 miliona evra u projekat.
Zgrada je sa velikim kašnjenjem završena 2013. godine, ali do danas hotel nije otvoren. U međuvremenu policija je uhapsila nekoliko osoba zbog, kako je navedeno, pokušaja da se zgrada legalizuje mimo propisa.
U grupi koja je uhapšena bilo je nekoliko članova Komisije za planove i zaposlenih u JP “Urbanizam”, kao i zaposlenih u Gradskoj upravi za urbanizam. Privođeni su i nekadašnji direktor ZIG-a Borislav Novaković, vlasnik “Aleksandar gradnje” Vojsilav Gajić i vlasnik Industrije mesa “Matijević” Petar Matijević zbog sumnjive prodaje parcele na kojoj je sagrađen hotel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου