Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η Σερβία σε πιο στενή συνεργασία με την αγορά ελικόπτερων από την Ρωσία!

Mi 171ShIMGP0674
Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σάιγκου για την αγορά δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων, για τη στρατιωτική –οικονομική συνεργασία και την στρατιωτική εκπαίδευση των σερβικών ενόπλων δυνάμεων με την αποστολή 56 μελών του Στρατού της Σερβίας που θα αποσταλούν φέτος  για σπουδές σε στρατιωτικά ιδρύματα του ρωσικού στρατού.
 
Ο Σάιγκου στη συνάντηση με τον Γκάσιτς δήλωσε «Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι βλέπουμε τη Σερβία ως παλιό, καλό, αξιόπιστο και προβλέψιμο εταίρο. Η φιλία μας συνδέεται με την κοινή ιστορία, κοινές μνήμες και πράξεις των προγόνων μας», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εταιρεία Yugoimport το πρόβλημα με τα ελικόπτερα έχει ενταθεί μετά την 14η Μαρτίου, όταν συνετρίβη ένα ελικόπτερο Mi-17. Ως εκ τούτου, προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα Mi-17 και πέντε Mi-8T. 
Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση στο Βελιγράδι θα πρέπει να εγκρίνει την διάθεση  5 εκατομμύριων ευρώ για την αγορά ανταλλακτικών για τα τα μαχητικά Mig-29 και Mig-21.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου