Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ватра прогутала две канцеларије „Дунав осигурања”

Сви који су се затекли у згради Македонској улици евакуисани су, као и радници Алфа банке која се налази у суседству
Фото Д. Ћирков
Две канцеларије су у потпуности изгореле, а две особе се нагутале дима у пожару који је јуче око 16 часова избио у канцеларијама „Дунав осигурања” у Македонској улици. Сви који су се затекли у згради евакуисани су, као и радници Алфа банке која се налази у суседству. У пожару је, незванично сазнајемо, изгорела канцеларија директора продаје и део архиве. Узрок пожара још није познат.
– Када су стигле ватрогасне екипе, обе канцеларије на трећем спрату биле су у пламену, који је избијао кроз прозоре. Ватрогасци – спасиоци су врло брзо успели да локализују пожар. Нема повређених, али се један од полицајаца који су ушли у објекат нагутао дима. Њему је указана лекарска помоћ и осећа се добро, као и жена којој је помогао да безбедно напусти зграду – рекао је Раде Милошевић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду.
Запослени у Алфа банци кажу да су пожар у суседству приметили у одразу стакла у згради преко пута.
– На стаклу сам видела ватру и дим, а онда се у нашој згради упалио противпожарни аларм. После тога су нас евакуисали. Знам да запослени у „Дунаву” раде до 16 часова, тако да не знам шта је могло бити узрок пожара – сведочи једна од службеница Алфа банке.
Ватра је прогутала око 30 квадратних метара у две просторије и све што се налазило у њима. Од силине пламена попуцала су стакла на четвртом спрату, а гареж је опрљила и прозоре на петом спрату. У гашењу је учествовало седам ватрогасних екипа и 27 ватрогасаца – спасилаца.
После њихове интервенције, у објекат су ушли и инспектори Осмог одељења и детаљно прегледали место где је избио пожар.
----------------------------------------------
Полицајци из редовне патроле први утрчали у запаљену зграду
Пожар у згради „Дунав осигурања” први су приметила двојица полицајаца из станице Стари град – Душан Јовановић и Милан Марковић, који су патролирали на Тргу републике.
– Видели смо да кроз прозоре на трећем спрату избија пламен, позвали ватрогасце и утрчали у зграду. Тамо су били радници обезбеђења које су алармни уређаји већ упозорили да нешто гори – сведочи Јовановић и додаје да су он и колега Марковић кренули по спратовима да обавесте људе о пожару.
– Из канцеларије на трећем спрату избијао је густ дим. Отворили смо врата да погледамо да неког нема унутра. Канцеларија је била празна, а неко од запослених нам је довикнуо да је шестом спрату жена која се креће уз помоћ штапа. Пошли смо горе и успут је срели, две колегинице су јој помагале да сиђе. Помогли смо им да се упуте ка излазу, јер је већ све било пуно дима. Затим смо мало помогли и ватрогасцима и изашли. Тек онда ми је позлило. Остао сам без ваздуха, па су ми лекари из Хитне помоћи дали кисеоник – каже Јовановић и истиче да је учинио „само” оно што је саставни део полицијског посла, који обавља већ 15 година.
Б. В.
објављено: 31.01.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου