Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στο έργο των υπηρεσιών ασφάλειας Σερβίας

Sre, 01/08/2014 - 20:27 -- MRS
j
«Η Σερβία έχει σημειώσει αξιόλογη πρόοδο όσον αφορά το <ήτημα της διαφάνειας στο έργο των υπηρεσιών ασφάλειας»,- δήλωσε για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας η κυρία Jadranka Joksimović, πρόεδρος του Συμβουλίου της Βουλής της Σερβίας για θέματα ελέγχου του έργου των υπηρεσιών ασφάλειας.
«Οι παράγοντες της ΕΕ εκφράζουν ορισμένες προσδοκίες στον τομέα της διαφάνειας στο έργο των υπηρεσιών ασφάλειας Σερβίας. Αυτό αφορά, ιδίως, την ύπαρξη πιο ενισχυμένου ελέγχου του έργου των υπηρεσιών ασφάλειας, από μέρους των πολιτών. Τα μέλη του Συμβουλίου επικεφαλής του οποίου βρίσκομαι, έχουν αναπτύξει αρκετά ζωηρή δραστηριότητα σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση και την εφαρμογή των Νόμων που αφορούν την ασφάλεια της χώρας. Οι παράγοντες της ΕΕ αναγνώρισαν αυτές τις προσπάθειές μας και εξέφρασαν έπαινους για το μέχρι σήμερα έργο μας στο κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο την οποία έχει σημειώσει η Σερβία στον ευρωπαϊκό της δρόμο»,- λέει η κυρία Γιαντράνκα Γιοξίμοβιτς.
Στη συνέχεια η κυρία Jadranka Joksimović λέει ότι το περασμένο έτος 2013 ήταν έτος καμπής στη Σερβία για πολλούς λόγους. «Το έτος 2013 ήταν πολύ δύσκολο έτος και έτος γεμάτη από μεγάλες προκλήσεις. Εδώ πρόκειται για κληροδότημα από την προηγούμενη εποχή και για συνέπεια ορισμένων άσχημων αποφάσεων που λήφθηκαν προηγούμενα. Ο ανελέητος και αδιαπραγμάτευτος αγώνας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, την πρωτοβουλία για την οποία έδωσε ο νυν πρώτος αντοπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας, κ. Aleksandar Vučić, ενέπνευσε σε πολλούς την ελπίδα ότι, εν τέλει, τα πράγματα έχουν αρχίσει να μετακινούνται εκ του νεκρού σημείου και ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του Νόμου. Δεν υπάρχουν πλεόν άνθρωποι που λένε ότι είναι πιο ισχυροί από το Κράτος. Κατά τον τρόπο αυτό στείλαμε μήνυμα που λέει ότι κάθε άτομο που ήρθε σε κάποια σύγκρουση με τον ισχύοντα Νόμο πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον δικαστηρίου. Αυτό το νέο κλίμα έδωσε και σε μας τις δυνατότητες να επιτελούμε κατά τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά μας και να πιστέψουμε ότι με την αλλαγή του εαυτού μας και των συνηθειών μας μπορούμε να δώσουμε πλήρη συμβολή για την εξυγίανση και την παραπέρα ανάπτυξη όλης της κοινωνίας μας»,- επισήμανε στο τέλος η κυρία Jadranka Joksimović, στη δήλωσή της για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου