Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Kolovozi suvi u nižim predelima, magla po Vojvodini

Saobraćaj u Srbiji je jutros umerenog intenziteta i obavlja se po uglavnom suvim kolovozima u nižim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema prognozi meteorologa tokom dana moguća je slaba kiša.Jutarnje magle i sumaglice ima u većem delu Vojvodine, mestimično duž rečnih tokova i po kotlinama.






Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na terminalima na hrvatskoj strani, granični prelaz Bačka Palanka nije u funkciji za teretna vozila. Radovi će trajati do sredine 2014. godine.



Zabrana za šlepere i kamione važi i na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema: II-161 Jošanička Banja - Kopaonik, II-160 Aleksandrovac - Grčak - Drenska klisura, II-161 Brzeće - Kopaonik (Jaram), II-161 Kopaonik - Jaram i R-225 Stanišinci - Dobre vode (Goč).



Upozoravaju se vozači na moguće odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Odroni su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.



Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen. Na putu E-80 to jest koridoru 10 između Niša i Pirota, na deonici Čiflik-Staničenje, danas će se potpuno obustavljati saobraćaj od 09 do 11 i 14-16 sati.



Još danas će se u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 sati izvoditi zamena katadioptera na elastičnoj ogradi, na delu auto-puta E-75, od petlje "Novosadski put-T6" do petlje "Dobanovci", u smeru Beograd - Šid.



Tokom radova koji se izvode "u pokretu" odnosno pod saobraćajem, sporadično se za saobraćaj zatvara brza (preticajna) traka. U okviru radova na koridoru 10, to jest izgradnje auto-puta E-75 između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe, aktuelna je devijacija u dužini od oko 800 metara. Saobraćaj se na ovom delu preusmerava kroz naseljeno mesto. Radovi bi trebalo da traju
do 31.03.2014. godine.


Zbog istih radova, na deonici Leskovac - Vranje, između Male Kopašnice i Grdelice, brzina je ograničena na 30 kilometara na sat, ka Leskovcu, a na 40 kilometara na sat ka Vranju. Na beogradskom mostu "Gazela", na autoputu E-75, saobraćaj je u oba smera zabranjen za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko tri i po tone.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Ovakav režim saobraćaja biće na snazi do daljeg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου