Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Порука грчких девојчица

Петогодишња Ана Хрона уз пакет пострадалима од поплава у Србији послала и своје цртеже
Од нашег дописника
Атина – Један пакет помоћи пострадалима у поплави који се нашао међу многобројнима које су грчки грађани лично донели у амбасаду Србије у Атини, изазвао је буру емоција. Из најлон кесе, приликом препакивања за транспорт, испао је свежањ пресавијених папира који је, у ствари, био порука љубави и пријатељства српском народу...
Дечијом руком, у бојама и сликама из света дечије маште у ком су принцезе и краљевићи главни јунаци а љубав је свуда, цртежом, упућена је порука пријатељства неком српском детету „коме је тешко, које је у поплавама изгубило кућу и – све”.
Тако извесна девојчица Димитра Кутива, у име петогодишње Ане Хроне, пише поруку на српском, коју је насловила као „Писмо једног детета српском народу”. Димитра каже да је петогодишња Ана Хрона нацртала два цртежа с принцезама Малином и Лулудењом као главним личностима и с великом жељом да они доспеју у руке неког српског детета.
Девојчица каже да су Анини цртежи знак љубави и пријатељства између два народа и да је петогодишњакиња од ње тражила да их пошаље деци у Србији која су, како је написала, „остала без куће и свега и немају ништа да се радују”.
„Молим вас прихватите и примите ове цртеже као знак љубави и пријатељства између Грчке и Србије. Била бих захвална ако јој се сан оствари па неко дете прими те слике”, пише Димитра, која, очигледно, зна српски језик.
Нажалост, у пакету с којим је стигло и ово писмо, није било више никаквих података који би помогли да службеници наше амбасаде у Атини, који су били истински дирнути овим гестом, установе ко су и одакле су девојчице.
Иначе, на иницијативу ТВ канала СКАИ и јуче је организована акција прикупљања помоћи за пострадале у поплавама у Србији, БиХ и Хрватској.
Јасмина Павловић-Стаменић
објављено: 08/06/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου