Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Počinje prinudna naplata duga za struju

BEOGRAD - Građani su imali skoro četiri meseca da sa Elektrodistribucijom sklope ugovore o reprogramu duga za struju, ali su šalteri EPS-a radili i juče, dan nakon isteka zvaničnog roka.
struja1
Redovi su se formirali od ranih sati, jer su iz EPS-a poručili da produženja roka za reprogram neće biti i da kreće prinudna naplata duga za struju.
Čekali su i oni koji duguju nekoliko hiljada, ali i oni čiji se dug meri stotinama hiljada dinara.
"U poslednjih pet dana oko 10.000 potrošača u Beogradu ugovorilo je reprogram. S druge strane, tokom celog leta javilo nam se oko 20.000 potrošača", rekla je Sandra Alagić, portparol EDB Beograd.
Svi oni imali su gotovo isti razlog zbog kojeg su čekali poslednje dane - nisu imali dovoljno novca.
"Dugujemo 12.000 dinara za maj i jun. Prekjuče nam je stiglo obaveštenje da za sedam dana izmirimo taj dug, a kako ne možemo odjednom da ga uplatimo, rešili smo da uđemo u reprogram, kako nam se ne bi gomilale kamate", objašnjava Beograđanka Jovana Stošić.
U EPS-u objašnjavaju da će oni koji su poslednjih dana stigli samo da predaju dokumentaciju, ali ne i da potpišu ugovor o reprogramu, biti pozvani tokom nedelje kako bi završili kompletnu proceduru.
"Oni koji ne izmire nagomilani dug ući će već u decembru u proces prinudne naplate, a ako to ne bude moguće, sledi sudski postupak", kažu u EPS-u.
EPS Snabdevanje već isključuje domaćinstva čiji dug prema novom snabdevaču prelazi 10.000 dinara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου