Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

STRADALE SRPKINJE: Dete se ugušilo, žena se udavila!

Strašno Sara P. (13) otrovala se ugljen-monoksidom, dok se Ružica M. (55) udavila u poplavi u podrumu kuće u Argosu
grčka, srpkinje, trovanje, smrt, davljenje,   zoom
Tuga... Trinaestogodišnja Sara živela je sa majkom u iznajmljenom stanu u Solunu
SOLUN/ARGOS - Kobna nedelja.
Dve srpske državljanke nastradale su u nedelju u dve odvojene nesreće u Grčkoj. Trinaestogodišnja Sara P. otrovala se ugljen-monoksidom u stanu u Solunu, dok je 55-godišnja Ružica M. poginula u poplavi u gradu Argos na jugu Grčke.

Ostala bez posla

Kako prenose grčki mediji, devojčica Sara nastradala je kad se nagutala dima, koji je kuljao iz improvizovane peći.
- Sara i njena mama Zorica P. (54) ložile su vatru u stanu da bi se ugrejale, jer im je pre tri meseca isključena struja zbog duga od 2.200 evra. Sumnja se da se devojčica ugušila od gasova koje je ispuštala peć - prenose mediji.
Sarina majka je u nedelju uveče privedena jer je navodno ilegalno boravila u Grčkoj, ali je u ponedeljak ujutro puštena.

- U nedelju oko 22 sata založila sam vatru, ali sam se ubrzo onesvestila. Kad sam se nakon sat probudila, videla sam ćerku kako leži bez svesti. Davala sam joj veštačko disanje i masirala joj srce, ali ona nije reagovala. Odmah sam pozvala komšije, koje su pokušale da ožive moju Saru, ali nisu uspele - ispričala je nesrećna žena u policiji.
Komšije su ostale šokirane kad su saznale za tragediju.

- Znali smo da je Zorica nedavno ostala bez posla i da nije imala novca da plaća struju. Ona je vrlo vredna žena, radila je različite poslove, a u poslednje vreme je prodavala kalendare da bi prehranila ćerku. Ona je volela Saru i bila joj je dobra majka - kažu komšije.

Htele da se vrate u Srbiju

Prema njihovim rečima, majka i ćerka su planirale da se vrate u Srbiju.
- Htele su da odu iz Soluna, bilo im je teško. Kad su im isključili struju, Zorica je nabavila peć da se ne bi smrzle. To i nije bila peć, više je ličila na roštilj u kojem su ložile drva i hartiju - rekao je jedan komšija i dodao da Zorica ima još jednu ćerku u Srbiji i sina u Atini.

O nesreći u kojoj je stradala Ružica M. poznato je manje detalja. Telo ove žene našli su vatrogasci u podrumu jedne zgrade u centru Argosa.
- Jako nevreme pogodilo je Peloponez u nedelju. Jaka kiša i oluja probili su zid podruma u kojem je živela žena iz Srbije. Kad su vatrogasci ispustili vodu iz podruma, našli su mrtvu ženu - piše grčka štampa.

Ministarstvo spoljnih poslova juče je za Kurir potvrdilo da su se u Grčkoj dogodile nesreće u kojima su živote izgubile državljanke Srbije, kao i da Generalni konzulat Srbije u Solunu, dijaspora i gradska uprava prikupljaju novac za prenos posmrtnih ostataka devojčice u Srbiju.
Smrt u podrumu... Stan u kojem je nađeno telo žene iz SrbijezoomSmrt u podrumu... Stan u kojem je nađeno telo žene iz Srbije
Svi su je voleli
VESELA I SLATKA DEVOJČICA

Sara je išla u drugi razred gimnazije u solunskom naselju Ksirokrini.
- Sara je bila vesela i slatka devojčica, dobar đak. Perfektno je govorila grčki i odlično se slagala sa ostalim učenicima. Nisam znao da nema struju i da teško živi, jer je, kao i njena majka, uvek bila pristojna - rekao je direktor gimnazije

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου