GRČKA RASPRODAJE KAZINA, POŠTE, LUKE...

(0) Send to friend Print Ponedeljak, 18. Juli, 2011.| Autor: Agencija BETA

ATINA - Grčko Ministarstvo finansija objavilo je konkurs za finansijske savetnike za prodaju kazina, pošte, rudnika, luka i regionalnih aerodroma, koji treba da se privatizuju od 2013. godine.

U oglasu se navodi da treba da se proceni oko deset regionalnih luka i aerodroma, grčka pošta, kazino Parnes blizu Atine, koncesija za licence za kazina, rudnik metala u Larku, rudnike zlata u Halkidikiju i Trakiji na severoistoku zemlje, kao i za državnu železničku kompaniju Trianose.

Ponude za privatizacione savetnike treba da budu podnete do 25. jula.

Zbog ogromnog duga koji prelazi 350 milijardi evra, više od 150 odsto od bruto domaćeg proizvoda, Grčku su njeni poverioci - Evropska unija i Međunarodni monetarni fond - primorali da proda neke od državnih firmi i banka od 2013. godine. Takođe je predviđeno da država počne da prodaje svoje nekretnine od 2015. godine.

Vlada očekuje da će od ove privatizacije zaraditi 50 milijardi evra, što finansijski krugovi ocenjuju preambicioznim.

Grčka sa EU i MMF pregovara o novom paketu pomoći, jednakom onom od 110. milijardi evra koji je dobila u maju 2010. da se izbavi iz krize i koji se pokazao nedovoljnim.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποθέματα χρυσού περίπου 20 τόνων ανακαλύφθηκαν μεταξύ Σερβίας- Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας

  Αύγουστος 14, 2020. 19:12 Η καναδική ερευνητική εταιρεία «Medgold Resources» ανέφερε ότι στη νότια Σερβία, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδον...