Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

NOVA SRAMOTA SRBIJE: NESTAŠICA TABLICA!

(0) Send to friend Print Ponedeljak, 18. Juli, 2011.| Autor: Slavica Tomčić

Usred turističke sezone na registarske tablice čeka se i po dva meseca. U MUP kažu da je krivac Kovnica novca!


BEOGRAD - Plati i čekaj!
Zbog tehničkih problema u Kovnici novca, policijske uprave u Srbiji na registarske tablice čekaju mesecima! Iako s vremena na vreme problema ima i s registarskim tablicama za automobile, najduže se čeka na tablice za motocikle, i po dva meseca.

Najdrastičniji primer je Policijska uprava u Bačkoj Palanci, gde motociklisti na tablice čekaju čak dva meseca.
- Mi plaćamo registraciju za 12 meseci, a ovako ispada da ćemo voziti motocikl samo 10, ili možda i manje, pošto još uvek ne znamo kad ćemo ih dobiti. Kažu da je sve do Beograda, a u Beogradu tvrde da čim neko trebuje tablice, oni ih odmah šalju. Ima ljudi koji su planirali da motorom idu u inostranstvo, a sada to ne mogu, jer nemaju nove tablice - kaže sagovornik Kurira iz Bačke Palanke.

Na šalterima Policijske uprave u Bačkoj Palanci saznali smo da tablica nema već dva meseca i da se ne zna kada će ih biti.
- Tablica nema i ne znamo kad će stići. Ni Novi Sad ih nema, jer ih fabrika ne štampa. Trebujemo svaki dan i pišemo urgencije, ali džaba - rekla nam je službenica u Policijskoj upravi u Bačkoj Palanci.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da za nestašicu tablica nisu odgovorni i da su Policijskoj upravi u Bačkoj Palanci u petak poslali registarske tablice za motocikle.
- Nije naša odgovornost što tablica nije bilo. Stvar je tehničke prirode, obratite se Kovnici novca - rekli su nam u petak u Informativnoj službi MUP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου