Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Šta možete da kupite za 10 dinara?

BEOGRAD - Kada vam kasirka kaže da nema da vam vrati sitno, nije vam važno - za te pare ionako ništa ne može da se kupi. Ali nekad vam zafali upravo taj sitan kusur i tada shvatite da 10 dinara uopšte nisu za bacanje.
dinari-10
Dve papričice da zaljutite salatu - 10 dinara na pijaci. Internet tek da se ulogujete na Facebook i proverite poruke - 10 dinara. Da ne spominjemo i ključan momenat prijave ispita na Pravnom fakultetu - heftanje (dva puta) uplatnice za prijavu ispita - 10 dinara.
"Kusur ni ne uzimam kad mi daju metal. Šta s tim da radim, samo će novčanik da mi pocepa i da mi se prospe po ulici", rekao je Petar K. (40).
Međutim, ako vam otpadne dugme na pantalonama, u pozamanterijama će vam tražiti 10 dinara za dugme, a čak i za iglu, pa da li se onda ne isplati uzeti kusur?
"Za 10 dinara ne može da se kupi ništa, ali zato za 9,99 dinara može svašta u supermarketima. Takođe, i za 99,99 i 999,99 dinara. Trebalo bi da se uvedu te novčanice i ukinu one sa okruglim ciframa da se ne bi ljudi mučili sa kusurima", rekao je Miroslav M. (27).
I na aukcijskim sajtovima možete mnogo toga kupiti za 10 dinara, a najviše onoga što niko neće.
Koliko je neophodno imati pri ruci 10 dinara, zna svako ko je krenuo na utakmicu bez novina za sedenje, a to zadovoljstvo košta tačno 10 dinara. I da ne zaboravimo zdravlje, za ovaj novac možete (bar privremeno) izlečiti bolove u želucu kupovinom jednog šumećeg ranisana...
Za 10 dinara možete da kupite:
- kredu (isključivo beli, u boji su skuplje)
- minu za hemijsku olovku
- bananicu (samo marke "premia")
- žele zeku
- šnalu (običnu, tanku)
- papirne maramice (najobičnije)
- 1 žilet
- četvrtinu hleba
- 2 višnje
- 1 nektarinu
- 2 ljute papričice
- šargarepu
- šibice
- 1 keksić za pse
- pakovanje od 2 čačkalice
- belu ili plavu kovertu
- kesu (plastičnu u Maxiju)
- toalet papir (na listiće)
- balon
- kesicu za cd
- farbu za jaja...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου