Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σέρβοι τουρίστες θα πλημμυρίσουν τις ελληνικές παραλίες

Το 2010 υπολογίζεται πως στη χώρα μας βρέθηκαν περίπου 500.000 Σέρβοι παραθεριστές
25 Μαι 2011 - 03:46
Picture 0 for Σέρβοι τουρίστες θα πλημμυρίσουν τις ελληνικές παραλίες
Κύμα σέρβων τουριστών αναμένεται να κατακλύσει τις βορειοελλαδικές ακτές, αλλά και κάποια νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, αφού η χώρα μας, για άλλη μια χρονιά, παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για το σερβικό κοινό, που έχει δυνατότητα να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο τοπικός τύπος στο Βελιγράδι, τα «πακέτα» για τη χαμηλή περίοδο (Μάιος–Ιούνιος) έχουν εξαντληθεί, ενώ συνολικά στην επερχόμενη θερινή σεζόν, η ζήτηση για τα θέρετρα στην Ελλάδα εμφανίζεται αυξημένη κατά σχεδόν 70%, σε σχέση με πέρυσι. Το 2010, να σημειωθεί, υπολογίζεται πως στη χώρα μας βρέθηκαν περίπου 500.000 Σέρβοι παραθεριστές, κάτι που σημαίνει πως αν επαληθευθεί η πρόβλεψη για αύξηση του σερβικού τουριστικού ρεύματος, πρέπει φέτος να περιμένουμε πως θα κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα πάνω από 850 χιλ, τουρίστες.
Έως ένα βαθμό στην προσδοκώμενη αυτή αύξηση της ροής των Σέρβων, ρόλο έχει διαδραματίσει και η αναταραχή που υπάρχει σε τουριστικούς προορισμούς στη Βόρεια Αφρική, οι οποίοι θεωρούνται ανασφαλείς και μη ελκυστικοί, παρότι οι τιμές έχουν μειωθεί έως και 30%.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του σερβικού ταξιδιωτικού γραφείου «Big Blu» που ασχολείται και με την οργάνωση ταξιδιών σε Αίγυπτο και Τυνησία, «λίγοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για αυτά τα πακέτα. Το ενδιαφέρον, αντίθετα, για την Ελλάδα και την Τουρκία, παραμένει να είναι αμείωτο». Από το ίδιο γραφείο επισημαίνεται, επίσης, ότι συνολικά για τη σεζόν οι κρατήσεις προς Ελλάδα είναι υψηλότερες κατά 70% και υπογραμμίζεται πως «η Χαλκιδική εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή προορισμό, όπου μπορεί κανείς να βρει πακέτο προσφορά από 200 ευρώ, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων με ημιδιατροφή».
Ανάλογα αισιόδοξες προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό διατυπώνει και στέλεχος του πρακτορείου «Argus Tours», προβλέποντας μάλιστα ότι το φετινό καλοκαίρι οι Σέρβοι θα κατακλύσουν τις ελληνικές παραλίες. Παράλληλα εκτιμά πως οι τιμές σε «πακέτα» θα κυμανθούν από 120 έως 180 ευρώ. Από το γραφείο «Kon Tiki», ωστόσο, αναφέρεται ότι ακόμη υπάρχουν δυνατότητες προκρατήσεων για την Ελλάδα.
Επισημαίνεται ακόμη ότι «φέτος η Χαλκιδική θα είναι πιο ελκυστική», πως στη Σκιάθο ο επισκέπτης μπορεί να βρει τιμές μεταξύ 99 και 129 ευρώ, ενώ για τις Κέρκυρα, Κρήτη και Ζάκυνθο, τονίζεται ότι το κόστος ξεκινά από 200 ευρώ και φθάνει έως 1.200 ευρώ, για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μαζί με τα αεροπορικά.
  http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=50782

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου