Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η τουριστική προβολή του βορείου Κοσσυφοπεδίου

Στην πρόσφατη Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι εξαιρετικά μεγάλη προσοχή του κοινού προσήλκυσε η ενωμένη τουριστική προσφορά των τεσσάρων σερβικών πόλεων του βορείου Κοσσυφοπεδίου. Αυτήν την τουριστική προσφορά διοργάνωσαν οι παράγοντες του Γραφείου της Κυβέρνησης της Σερβίας για θέματα του Κοσσυφοπεδίου, και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το περίφημο ρακί αυτού του τόπου και το πασίγνωστο κρασί από τις κάβες της κωμόπολης Οράχοβατς.
pΤο αιωνόβιο μοναστήρι Dečani, το Πατριαρχείο Πεκίου, το όμορφο μοναστήρι Gračanica και η πασίγνωστη Εκκλησία της Παναγίας Λιεβίσης, καθώς και μερικά άλλα σερβικά μεσαιωνικά μνημεία πολιτισμού, που έχουν καταταχθεί στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν τα μεγαλύτερα ατού του Τουρισμού του βορείου Κοσσυφοπεδίου, στο οποίο έρχονται κυρίως τουρίστες από την Κεντρική Σερβία, όμως, κατά το τελευταίο διάστημα εδώ έρχονται και πολλοί ξένοι τουρίστες, σε διοργάνωση τουριστικών πρακτορείων από τη Σερβία..
Επίσης, στην τριγύρω περιοχή της κωμόπολης Λεποσάβιτς υπάρχουν τα μοναστήρια Μπάνσκα και Σοκόλιτσα, τα μοναστήρια Ούλιγιε, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Ιωάννη και των Αγίων Μάγων. Κοντά στην κωμόπολη Zubin Potok βρίσκονται τα μοναστήρια Duboki potok και Crna reka. Επίσης και στα νότια διαμερίσματα βρίσκονται μερικά πασίγνωστα σερβικά μοναστήρια, καθώς και το μεγαλοπρεπέστατο μνημείο αφιερωμένο στους Σέρβους ήρωες από τη θρυλική Μάχη του Κοσσυφοπεδίου, με τους Τούρκους, το έτος 1389, στον τόπο Gazimestan. Πολλά μνημεία σερβικού πολιτισμού υπάρχουν ακόμα στις πόλεις Πριζρένη, Βελίκα Χότσα και Οράχοβατς.
Περίφημα είναι και τα κρασιά απ’αυτήν την περιοχή, και οι τουρίστες που έρχονται εδώ συνήθως επισκέπτονται τις κάβες στο Οράχοβατς, στο χωριό Βίνιτσα, στην κωμόπολη Βελίκα Χότσα και στην περιοχή Ντέτσανι, όπου μπορούν να δοκιμάσουν τα πασίγνωστα κόκκινα κρασιά του τόπου, τα οποία εξάγονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Επίσης, οι τουρίστες μπορούν να δοκιμάσουν και το περίφημο ρακί..
Τέλος αναφέρουμε ότι το βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου ζουν κυρίως Σέρβοι, αποτελεί όαση παρθένας φύσης και καθαρού αέρα, με πολλά βουνά, δάση και μικρές λίμνες. Και οι οικοδεσπότες είναι φιλοξένοι, στα σπίτια των οποίων οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δουν το πλούτος των σερβικών λαϊκών ενδυμασιών, και, επίσης, να δοκιμάσουν τα εκλεκτά φαγητά του τόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου