Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

RUSKA VETERANKA Proizvedena dvomilijunita Lada Niva, novi model najavljen za 2016.

Auto-moto | 12.03.2013. - 14:15:39 Preporučite:



lada-niva-proizvodnjaS proizvodnih traka ruske tvornice automobila Avtovaz u utorak je sišla jubilarna dvomilijunita “lada 4×4″ poznatija pod nazivom “lada niva”. Na prigodnoj svečanosti održanoj tim povodom predsjednik Avtovaza Igor Kumarov izjavio je da Avtovaz planira 2016. godine pokrenuti proizvodnju nove generacije terenca “lada 4×4″.
“Naša dužnost je da damo život novoj generaciji terenaca. Sve osobine legendarne ‘nive’ obavezno ćemo sačuvati i u novoj generaciji ‘lade 4×4′”, naglasio je Kumarov.
“Prodor i legenda su dvije riječi koje najbolje opisuju terenac, rekao je direktor Avtovaza i dodao da je upravo “lada 4×4″ automobil te tvrtke koji je najviše vozan po Europi.
Oko 80 posto izvoza Avtovaza u Europu čini upravo taj model, prenosi Itar Tass. Po riječima Komarova, terenac je sudjelovao izgradnji tunela ispod La Manchea, osvajao je Sjeverni pol, radio na ekstremnim temperaturama Antarktika.
“Poznato je i da je omiljeni automobil Huga Chaveza u mladosti bila ‘niva’ zelene boje, koje se rado prisjećao niz godina, podsjetio je Komarov.
Jubilarni automobil, suprotno tradiciji, neće biti poslan u muzej Avtovaza, nego će biti prodan, a prihod od prodaje će biti predan veteranima tvornice.
Lada Niva proizvodi se od daleke 1977. godine i do današnjega dana i dvomilijunitnog vozila proitzvodi se praktički neizmijenjena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου