Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τρίτο Ζαμπόν Φεστιβάλ

sΤο Ζαμπόν Φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ που προάγει την ποιότητα παραγωγής του κρέατος, ιδίως του ζαμπόν, παραδοσιακού προϊόντος στη Βοϊβοντίνα, θα λάβει χώρα από τις 7 έως 9 Ιουνίου στην πισίνα του Αθλητικού κέντρου Poseidon στο χωριό Stari Banovci. Αναμένεται επίσκεψη περίπου 20 χιλιάδων τουρίστων από το Μαυροβούνιο, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Ιταλία.
Ζαμπόν καταναλώνεται σε περισσότερο από το μισό του πλανήτη, στη Βοϊβοντίνα είναι ένα παραδοσιακό προϊόν εδώ και τρεις αιώνες. Το εν λόγω φεστιβάλ, το οποίο έχει ως στόχο σύνδεση των παραγωγών και των καταναλωτών, εμπόρων, εστιάτορες και τουριστική βιομηχανία, δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια με την ιδέα του Miroslav Božin από το χωριό Stapar. «Το ζαμπόν είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, δημοφιλές, κυρίως στη Βοϊβοντίνα, και το είχε πάντα κάθε νοικοκυριό», δήλωσε ο Miroslav Božin.
Όπου υπάρχει ζαμπόν, υπάχει και καλό τυρί, ακόμα και καλύτερο κρασί από την περιοχή του Srem, και τα μπαχαρικά είναι παίκτες παραδοσιακής μουσικής. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν περίπου 100 εκθέτες.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο δήμος της Stara Pazova, πιο ελκυστική αυτοδιοίκηση όσον αφορά τις επενδύσεις στη Σερβία, που με την εν λόγω εκδήλωση έχει ως στόχο να προσελκύσει όχι μόνο τους επισκέπτες, αλλά και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων. Παρασχέθηκε υποστήριξη και από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Βελιγραδίου, επειδή στον κόσμο, ιδίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια πραγματική επέκταση γίνεται στον τομέα της παραγωγής των παραδοσιακών τροφίμων. Η Σερβία έχει μεγάλες ικανότητες, αλλά πρέπει το συντομότερο δυνατόν να προστατεύσει τη γεωγραφική καταγωγή ορισμένων προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου