Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επενδύουν οι Ελληνικές Εταιρίες στη Σερβία

Στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών στη Σερβία, βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς περισσότερες από 250 ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη γειτονική μας χώρα, με το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο να υπερβαίνει το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Σερβία συνεχώς αυξάνει.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στο χαιρετισμό του στο Επιχειρηματικό Συνέδριο με θέμα «Δυνατότητες Επιχειρηματικής Συνεργασίας με την Σερβία», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο και στο οποίο παρέστη ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Bozidar Delic , ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ο υφυπουργός Υποδομών της Σερβίας κ. Rajko Peric , καθώς και εκπρόσωποι του επιμελητηριακού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, τόνισε ότι οι Έλληνες επενδυτές επέλεξαν να επενδύσουν στη Σερβία, λόγω της εγγύτητας της αγοράς, της νοοτροπίας και των συναισθημάτων φιλικότητας και εκτίμησης στη χώρα, καθώς και λόγω της εμπιστοσύνης και της ελκυστικότητας των ελληνικών προϊόντων στα μάτια των Σέρβων καταναλωτών.

Ανέφερε δε, ότι οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία (τράπεζες, τρόφιμα και ποτά, τηλεπικοινωνίες, λιανικό εμπόριο, τουρισμός, κατασκευές, βαριά βιομηχανία, διάφορες υπηρεσίες κ.λπ.) έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών στη χώρα, με περισσότερες από 250 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο να υπερβαίνει το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/637911/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου