Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Sve spremno za Drinsku regatu

Rekreativni centar „Sunčana reka“ u Gornjoj Koviljači spreman za početak spusta. Cilj za regataše biće kod „Šotrine plaže“, gde su snimane popularne serije
 Foto B. BACKOVIĆ
Foto B. BACKOVIĆ
REGATA „Drina je samo jedna“, sedma po redu, biće održana od 1. do 3. jula na ovoj reci, od Malog Zvornika do Gornje Koviljače. Prema najavama organizatora, ovog leta trajaće tri dana i imaće bolji program nego lane. Plovidba će se odvijati na deonici Drine dugoj 17 kilometara, a centralni deo manifestacije biće u Gornjoj Koviljači.
Osim defilea čamaca, na programu će biti razna sportsko-zabavna takmičenja. Organizatori najavljuju izložbu fijakera, izbor za najlepšeg konja, „rodeo“ na magarcu i brojne koncerte. Finiš regate bio je ranije kod Žićine plaže u Banji Koviljači, ali cilj će ove godine biti u sportsko-turističkom centru „Sunčana reka“ u Gornjoj Koviljači, gde su snimane scene televizijskih serija Zdravka Šotre - „Greh njene majke“ i „Nepobedivo srce“. Zato je domaći reditelj, po kome je ovaj kutak u prirodi dobio nadimak „Šotrina plaža“, jedan od promotera ovogodišnje regate.
<a href='http://d1.openx.org/ck.php?n=a38f99d1&cb=1308746083' target='_blank'><img src='http://d1.openx.org/avw.php?zoneid=143430&cb=1308746083&n=a38f99d1' border='0' alt='' /></a>
- Uz ugostiteljsko-turističke sadržaje, zahvaljujući Zdravku Šotri i njegovoj ekipi, odavno smo uvrstili i mnoštvo kulturnih događanja, a celo leto je u znaku raznih sportskih takmičenja, revija, susreta i smotri - priča Zoran Mirković Mirkača, direktor SRK „Sunčana reka“. - Spremamo se za „Drinsku regatu“, jer će se njen najveći deo odvijati baš kod nas. Ovde će biti i ciljno mesto regataša, koji će startovati na Drini, ispod brane HE „Zvornik“. Uz Šotru, promoter regate biće i naš poznati glumac Dragan Nikolić.
LjUBOVIJA
OPŠTINA Ljubovija organizovaće desetu „Drinsku regatu“ 9. jula. Plovni put Drinom dug je 40 kilometara, od Rogačice do Ljubovije, a program će upotpuniti zvuci trubača. Goste regate će zabavljali i grupe „Garavi sokak“ i „Amadeus bend“. Dan uoči spusta, u Ljuboviji će, osim koncerta, biti priređene predstave za odrasle i decu, među kojima „Audicija“ i „Sveti Georgije ubiva aždahu“.
Pun pansion u „Sunčanoj reci“ košta 2.700 dinara, dok prenoćište sa doručkom staje 1.400 dinara. Za jela sa roštilja, od ćevapa i ražnjića do pljeskavice treba izdvojiti 400 dinara, a jela po porudžbini koštaju, u proseku, od 500 do 550 dinara. Bezalkoholna pića i domaća piva staju 115 dinara, na terasama uz samu hirovitu Drinu, žestoka pića su oko 90 dinara, litar domaćeg belog i crvenog vina je 500 dinara.


RAZVOJ
PREMA rečima direktora ovogodišnje regate Janka Aleksića, regata bi trebalo da podstakne razvoj turizma kao jedne od delatnosti koje su uvrštene u akcioni plan razvoja Loznice.
- Manifestacija je uvod u važan poduhvat kojim se Loznica liderski uključuje u prekograničnu saradnju - kaže on.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου