Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Без полагања возачког испита пре 15. новембра



БЕОГРАД – Секретар Заједнице ауто-школа Петар Рашета изјавио је данас да полагање возачких испита у Србији неће моћи да буде организовано пре 15. новембра јер, према правилнику, за све кандидате мора бити организовано похађање још по три теоријска и практична часа.
„Потребно је да се спроведу по три теоријска и практична часа, да се организују групе за полагање и да се обавести Министарство унутрашњих послова. Тако да технички није изводљиво да полагање почне пре 15. новембра”, рекао је Рашета агенцији Бета.
Рашета је, ипак, изразио наду да то неће условити пробијање рока за полагање испита који је одређен за све кандидате који су завршили обуку по старом наставном плану.
У Србији је крајем октобра почела обука возача по новом програму, а кандидати који су почели обуку по старим прописима мораће да је заврше најкасније до 25. јануара. У случају да се то не догоди, кандидати ће морати да је поново плате и заврше по новим прописима.
За сада се не зна цена нове обуке возача, али се претпоставља да ће износити око 800 евра.
Говорећи о томе да ли ће одлагање полагања возачких испита утицати на пробијање тог рока, Рашета је рекао да то све зависи од ауто школа али да не верује да ће се то десити јер не мисли да су школе „толико необазриве”.
Рашета је оценио да проблем може да настане код формирања испитних комисија јер у ауто школама постоји велики број кандидата који је спреман за полагање испита а питање је да ли ће МУП имати довољно својих представника који треба да присуствују полагању.
Бета
објављено: 31.10.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου