Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Επενδύσεις ύψους 220 εκατ. δολαρίων στην Σερβική Αμυντική Βιομηχανία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους 220 εκατομμυρίων δολαρίων στη σερβική Αμυντική Βιομηχανία. Η συμφωνία επιτεύχθηκε πρόσφατα στο Αμπού Ντάμπι, όπου υπογράφηκε Υπόμνημα κατανόησης και συνεργασίας στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Στη Διεθνή Έκθεση Οπλισμού και Άμυνας «Ajdeks», που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Αμπού Ντάμπι, υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στη σερβική επιχείρηση «Jugoimport» και την κρατική εταιρεία «Earth», των Εμιράτων, για παραγωγή πυραύλων τύπου «alas». Στην κατασκευή αυτών των πυραύλων πρόκειται να συμμετάσχουν τα σερβικά εργοστάσια «Krušik», «Teleoptik» και «Utva», και σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της παραγωγής των εργοστασίων.

Επιπλέον η Σερβία σχεδιάζει, σε συνεργασία με τα Εμιράτα, την κατασκευή τριών νέων τύπων εκπαιδευτικών και μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και ενός τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θα χρησιμοποιείται εναντίον τεθωρακισμένων οχημάτων. Πρόκειται για αεροσκάφη τύπου «kobac» (γεράκι), «orao» (αετός) και «beli orao» (λευκός αετός), που αποτελούν τη συνέχιση του σχεδιασμού μερικών υπερσύγχρονων και υπερηχητικών ανιχνευτικών και καταδιωκτικών αεροσκαφών, η κατασκευή των οποίων είχε αρχίσει ακόμα την εποχή της Πρώην Γιουγκοσλαβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου