Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Grčka: Državna imovina na internet aukciji

ATINA - Grčke vlasti su saopštile da će neke od zgrada u državnom vlasništvu staviti na aukcijsku prodaju preko interneta, u okviru procesa privatizacije koji je dogovoren u zamenu za dobijanje spasilačkih zajmova od Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.
 Grcka-Atina
Grčki fond za razvoj aktiva (HRADF) saopštio je da je odobrio proceduru osnivanja internet platforme, i da će prva aukcija preko interneta biti odrzana između jula i septembra, prenosi Frans pres.
"Ovo je novi potez namenjen povećanju transparentnosti, ubrzanju i intenziviranju naših operacija", izjavio je generalni direktor HRADF-a, Janis Emiris.
Nova platforma će, prema rečima fonda, ponuditi "jednostavan i izravan" pristup tehničkim i zakonskim informacijama o nekretninama koje su na aukciji.Grčka je prošlog meseca objavila listu 28 zgrada u državnom vlansništvu koje su na prodaju ili zakup, uključujući zgrade ministarstava, policijske stanice u Atini i Solunu, i nekoliko kancelarija poreske službe.
Grčka ove godine mora pribaviti 2,6 milijardi evra od prodaje imovine. Suočena sa šestom uzastopnom godinom recesije, ova zemlja se u velikoj meri oslanja na međunarodne spasilačke zajmove da bi izbegla bankrot. Grčka je obećala da će u zamenu za zajmove prikupiti 9,5 milijardi evra putem prodaje imovine do 2016. godine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου