Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Obeleženo 65 godina od postojanja Novog Beograda

Opština Novi Beograd danas je proslavila 65 godina postojanja i Dan opštine, a tim povodom organizovana je i svečana akademija
Obeleženo 65 godina od postojanja Novog Beograda
Novi Beograd, kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, današnji dan obeležava u znak sećanja na 11. april 1948. godine kada je započeta izgradnja novog grada na levoj obali Save.
Svečanoj akademiji u zgradi opštine prisustvovali su brojni gosti, a medju njima, izmedju ostalih, i gradonačelnik Dragan DJilas, zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić, nekadašnji graditelji Novog Beograda...   
Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar šapić poručio je da ta opština planira još mnogo godina da se razvija i unapredjuje.   
"Niko osim njegovih graditelja nije tada verovao da će Novi Beograd izrasti u jedan od najboljih urbanističkih gradova, ne samo u našoj zemlji nego i u svetu. Novi Beograd je dugo bio velika spavaonica, ali posle 2000. godine i demokratskih promena Novi Beograd je počeo da se razvija i da se širi", rekao je šapić.   
U svrhu poboljšanja komunikacije sa gradjanima i identifikacije njihovih problema, kako je rekao, otvoren je servisni centar koji je jedinstven u celoj zemlji, gde gradjani mogu da se obrate za svaku potrebnu informaciju i rešavanje svih svakodenvnih problema.   
Na akademiji su dodeljene zahvalnice klubovima, organizacijama i pojedincima koji su svojim radom doprineli afirmaciji Novog Beograda.   
Priznanja su dobili Radio klub "Novi Beograd", Rukometni klub "Novi Beograd", deca Predškolske ustanove "11. april" i profesor muzičkog obrazovanja u Oš "Laza Kostić", kompozitor i solista Milorad DJurić.   
Povodom proslave Dana opštine, u holu je otvorena i izložba slika "Veterani ULUS-a Novom Beogradu".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου