Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ενθρονίστηκε ο νέος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ναό του Πρωτάτου
15 Ιουν 2011 - 17:33
Picture 0 for Ενθρονίστηκε ο νέος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη λαμπρότητα η ενθρόνιση του Νέου Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, με τον Γέροντα Βαρνάβα Βατοπαιδινό να διαδέχεται τον πάτερα Παύλο Λαυριώτη.

Ο Γέρων Βαρνάβας, ο οποίος διετέλεσε και πάλι πριν από 5 χρόνια Πρώτος του Αγίου Όρους, ανέφερε ότι θα διακονήσει το Άγιον Όρος με όλο τον σεβασμό που τρέφει για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και για το πρόσωπο του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε ναό του Πρωτάτου και εκτός από τον Γέροντα Βαρνάβα Βατοπαιδινό, καθήκοντα ανέλαβαν και οι επιστάτες των Ιερών Μονών Κουτλουμουσίου, Καρακάλλου και Σταυρονικήτα.

Την πολιτεία εκπροσώπησε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, οι αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών, μοναχοί και πλήθος προσκυνητών.

Σημειώνεται ότι η θητεία του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους είναι για έναν χρόνο. Η ράβδος του Πρωτεπιστάτου, ή καλύτερα η ράβδος της Παναγίας, όπως την αποκαλούν οι Αγιορείτες μοναχοί, συμβολίζει την ενότητα των Ιερών Μονών του Άθωνα και την αγάπη και τον σύνδεσμο που έχουν. Πάνω της είναι χαραγμένα τα ονόματα των είκοσι Ιερών Μονών με την ιεραρχική τους σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου