Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

BEOGRADSKA IZLETIŠTA PRIPREMAJU SE ZA POSETIOCE

(0) Send to friend Print Ponedeljak, 27. Februar, 2012.| Autor: E.P.K.

Izletničke šume u okolini Beograda polako se u saradnji sa JP Srbijašume pripremju za posetioce


BEOGRAD - Posle zimskog perioda, izletničke šume u prestonici ponovo će biti zanimljive za posetioce i turiste Beograda.

Programom redovnog održavanja i uređivanja izletničkih šuma za 2012. godinu, JP „Srbijašume” odnosno Šumsko gazdinstvo „Beograd” uređivaće i održavati šume Avala, Miljakovac, Košutnjak i Ada Ciganlija.


Ovaj posao finansira se sredstvima iz budžeta grada Beograda.


Grad Beograd nastaviće i ove godine da održava izletišta i šume Beograda. S prvim lepim danima, Beograđani će početi da izlaze van grada, ka omiljenim izletištima i naša je dužnost da im omogućimo da na tim mestima uživaju. U radnike šumskog gazdinstva „Beograd” imamo puno poverenje jer su i prethodnih godina ovaj posao obavljali na najbolji način, a ovo je i prilika da zajedno uputimo apel našim sugrađanima da čuvaju zelene površine kako bi svake godine od proleća mogli svi zajedno u njima da uživamo – rekao je Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove.

U avalskoj šumi predviđeno je održavanje oko Spomenika neznanom junaku, Spomenika ruskim veteranima, oko pansiona „Beograd”, kod izvora „Sakinac”, kod ugostiteljskog objekta „Čarapićev brest”, Spomenika pinosavskim borcima i duž bankina uzlaznog i silaznog puta. Radovi obuhvataju održavanje čistoće, čišćenje snega sa staza, košenje travnjaka, grabuljanje, sadnju cveća, održavanje žive ograde, čistoće javnih česama, popravku rustik opreme, čišćenje propusta i druge radove.

U šumama Miljakovac, Košutnjak i Ada Ciganlija predviđeno je održavanje čistoće i košenje na izletničkim površinama, sakupljanje i odvoz otpada, krčenje podrasta, održavanje i popravka mobilijara, a obavljaće se i drugi poslovi komunalnog uređenja i održavanja izletničkih šuma na teritoriji Beograda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου