Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

LEDOLOMAC "GREBEN" RAZBIO LED KOD SMEDEREVA

(0) Send to friend Print Subota, 25. Februar, 2012.| Autor: Agencija TANJUG

Ledolomac je stigao do donjeg špica Gročanske ade gde je led debeo najmanje pola metra iznad površine vode



SMEDEREVO - Ledolomac "Greben" razbio je led kod Smedereva, zbog čega je on počeo da klizi niz reku, a cilj ledolomca je da pokuša danas da dođe iznad Gročanske ade gde su debele naslage leda.
"Led na Dunavu kod Smedereva je počeo da klizi kao posledica rada ledolomca. Ledolomac je stigao do donjeg špica Gročanske ade gde je led debeo najmanje pola metra iznad površine vode", rekao je kapetan Lučke kapetanije u Smederevu Hranislav Mirković.
On je naveo da je cilj ledolomca, koji je jutros počeo da "oslobađa" bugarske barže okovane ledom na Dunavu kod Smederevske tvrđave, da pokuša da dođe iznad Gročanske ade.
Zapovednik broda "Greben" Zoran Bauer izjavio je ranije da će pokušati da kod Gročanske ade probiju led.
"Videćemo šta može da se uradi gore (Grocka), u zavisnosti od situacije. Imamo potrebne informacije, ali ćemo tek na licu mesta da utvrdimo stanje", rekao je Bauer.
On je ukazao da je obično dve trećine leda ispod površine vode, tako da je vizuelna informacija dobrodošla, ali ne odražava uvek pravo stanje.
Bauer je naglasio da je situacija na Dunavu od Velikog Gradišta do Kostolca dobra, ali je na relaciji od Dubravice do Smedereva veća debljina leda, što ih je usporilo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου