Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Санте насрћу на београдско приобаље

Марина у Земуну јуче и исто место данас, чамце је однео лед (Фо­то Р. Крстинић)
Три марине су збрисане, а једна оштећена, потонуло је вероватно више од стотину чамаца и један сплав, а још десетине речних клубова се боре да одоле притиску леда. То су последице карамбола које су санте начиниле на Дунаву, од Земунског кеја до хотела „Југославија”, у Београду. Три брода потискивача јуче су покушавали да развале ледени покривач, који прети да се претвори у посмртни покров за објекте у том делу београдског приобаља. Није извесно колико дуго ће смети да наставе с напорима, јер Дунавом пристиже још 20 километара леда. Власници пловила и објеката оптужују град и државу да их нису на време упозорили да су у суботу од Сланкамена ка Београду кренуле масивне санте и да им нису пружили готово никакву заштиту од ове тешке зиме. Надлежни тврде да су учинили све што су могли и да оштећени нису предузели све мере опреза које су биле наложене.
У ишчекивању следећег удара, радници речних клубова с ужадима и полугама покушавају да објекте врате у лежишта и учврсте. Остали су без већине потпорних греда које су савијене као потрошене жваке. Згужвани су и чамци који још провирују кроз ледени покривач. Њихови власници, уз помоћ екипа „Београд вода”, покушавали су да, скачући са санте на санту, тетурајући низ даске, пребачене преко делова где вода није потпуно прекривена ледом, дођу до пловила, прикаче на њих конопац и извуку их на обалу пре него што нестану у Дунаву. За рекацију пре налета санти, кажу, времена није било, јер су оне за мање од десетак минута почистиле све пред собом.
.............................................
В. В.
објављено: 21.02.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη

  Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, αντέδρασε στη δήλωση για τις μεταρρυθμίσεις της Ντόρα Μπακο...