Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Дочек на трговима у Србији

Градски тргови широм Србије и овог 31. децембра претвориће се у велике дискотеке. Уз скромија издвајања локалних самоуправа наступаће углавном домаћи певачи и рок групе, док ће у поноћ градови бити обасјани ватрометом.
На трговима великих градова и туристичких центара широм Србије 31. децембра биће организован дочек Нове године. Организатори најављују добру атмосферу, али и знатно скромније издвајање из буџета него прошле године.
Docek 1.jpg
Београђани и гости српске престонице, којих ће према проценама бити између 10.000 и 15.000, ове новогодишње празнике моћи ће да дочекају на традиционалним манифестацијама. Централни догађај, новогодишњи концерт на отвореном, враћа се на Трг Републике, на којем ће наступати „Мастербластерси" и „Рок хор", Јелена Михаиловић, Марчело и „Исказ", док ће у 2013. годину присутне увести „Електрични оргазам".
Elektricni orgazam.jpg
„Електрични оргазам"
Слоган овогодишњег дочека, за који је из градског буџета издвојено око 10,5 милиона динара, што је дупло мање него прошле године, јесте „Буди очаран, буди јединствен, буди у Београду".
Најбољи дочек како у Србији, тако и у региону, бар према најавама градоначелника Милоша Вучевића биће у Новом Саду, где ће на Тргу слободе наступити Владо Георгијев, затим Сергеј Ћетковић, Слободан Тркуља и хор „Вива вокс".
Cetkovic.jpg
Сергеј Ћетковић
За организацију манифестација за два Божића и Нове године биће утрошено око 17 милиона динара, што је на нивоу прошлогодишњег буџета, али уз „много више садржаја".
Georgijev.jpg
Владо Георгијев
Георгијев је најавио да ће комплетну опрему за новогодишњи концерт лично платити и да се на то, како је рекао, одлучио после негативне медијске кампање која је вођена против дочека.
У медијима се појавила информација да би Барба за тај наступ требало да добије 50.000 евра, али је то демантовано.
У 2013. годину у Ваљеву грађане ће увести народна певачица Ана Бекута на концерту испред Дома културе, наводи се у саопштењу Градске управе.
Новогодишњи концерт ће почети у 21.30 једносатном свирком „Неверних беба", а потом ће наступити Мики и Јелена Јевремовић.
Пола сата пре поноћи почиње шоу Ане Бекуте, у поноћ је планиран ватромет, као и обраћање ваљевског градоначелника Станка Терзића.
Neverne bebe.jpg
„Неверне бебе"
У један сат после поноћи наступиће Ваљевац Жељко Јоксимовић, који ће одржати једноипочасовни концерт.
Када истекну последње секунде 2012. године Ужице ће обасјати ватромет, а Ужичани ће најлуђу ноћ запамтити по наступу поп певачице Гоце Тржан, трубачког оркестра Ивана Јовановића.
Joksimovic.jpg
Жељко Јоксимовић
Градске власти за програм дочека Нове године издвојиле су око два милиона динара, а за нешто богатији новогодишњи програм него претходних година, одлучили су се због чињенице да највећи број Ужичана не планира одлазак ван града за Нову годину.
Љубитеље ватромета и оне који желе да 2013. годину дочекају на улицама Крагујевца, на Ђачком тргу од 22 сата очекује концерт локалних бендова „Пропаганда 117", „Епилог" и „Деведесети минут".
Скупштина града Јагодине организоваће и ове године дочек на централном градском тргу, а градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, ће у првим минутама 2013. године дежурним здравственим радницима, полицајцима и ватрогасцима, али и прворођеним бебама поделити више од 150 златника.
Bajaga.jpg
„Бајага и Инструктори"
На градском тргу, уз кувано вино и ракију, те раскошан ватромет, певаће Бојана Барјактаревић, свирати оркестар Владана Алимпијевића, а градско клизалиште, које је такође на централном тргу, радиће целу ноћ.
Новогодишњи програм на градском тргу у Чачку почиње два сата пре поноћи, а најпре ће наступити „Акустик бенд", чији је репертоар обиман, од староградске музике до попа, рока, блуза и џеза, док ће након поноћног ватромета присутне забављати трубачки оркестар Милета Станића.
Miroslav Ilic.jpg
Мирослав Илић
Лесковчане, који одлуче да Нову годину дочекају на градском тргу Широка чаршија, забављаће познати певач Харис Џиновић, а биће и трубача, ватромета и топлих напитака.
Посетиоце Златибора забављаће култни бенд „Бајага и Инструктори" на Краљевом тргу, а концерт ће бити пропраћен спектакуларним ватрометом.
За разлику од других локалних самоуправа, новогодишњи програм у Крушевцу неће бити финансиран буџетским средствима, већ ће целокупан програм, укључујући и концерт Мирослава Илића, који кошта три милиона динара спонзорисати привредници.
Нишлије ће 2013. годину дочекати на централном градском тргу са Сањом Илићем у пратњи „Балканике".
За дочек 2013. године локална самоуправа у Суботици на централни градски трг доводи бендове "Der Henriette", "Sugarloaf" из Мађарске и домаћи "Ex Yu band".
Dzinovic.jpg
Харис Џиновић
У поноћ ће бити приређен ватромет, а грађани ће моћи да заиграју уз валцер На лепом плавом Дунаву.
Улаз ће, наравно, бити слободан, једино ограничење биће забрана уношења било каквог оружја, пиротехничких средстава и петарди, а посетиоци могу да унесу своју храну и пиће, али не у стакленој амбалажи.
Ilic.jpg
Сања Илић
У новогодишњој ноћи, уз бесплатно вино и чај, Зрењанинце ће на Тргу слободе грејати и тамбурашки састав „Мелем" из Меленаца и новобечејски оркестар „Дан шести".
Уз традиционални ватромет и тамбураше на централном градском тргу у поноћ срећну Нову годину грађанима ће пожелети и градоначелник Иван Бошњак.
Звезде дочека у Шапцу биће Тања Јовићевић и састав „Рич бич".
„Определили смо се за скромнију прославу, сходно економској ситуацији. Половина новца иде музичарима, међу којима ће бити и локалне групе '93' и 'Анемона', док је друга половина предвиђена за техничке потребе организације и ватромет", рекао је Директор Туристичке организације Шапца Драгојло Лазић нагласивши да је укупно издвојено милион динара.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου