Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Na Kopaoniku dnevni ski-pas 2.860 dinara

Skijaška sezona na Kopaoniku već se zahuktava, pa trenutno na toj planini boravi oko 4.000 skijaša. Atraktivne lokacije tokom zime biće i Jahorina, Žabljak, Kolašin i Stara planina, a svoje staze za skijaše otvoriće i Zlatibor 20. decembra.

Na Kopaoniku je već 4.000 skijaša

Bilo da ste iskusan skijaš ili se tek pripremate za prve avanture na ski-stazi, sastojci za nezaboravno zimovanje u oba slučaja su isti - kvalitetna oprema, udoban smeštaj i ski-pas. Kopaonik, kao najpopularnije zimsko odredište, nudi odlično uređene staze i luksuzne hotele.


KopaonikKopaonik ima oko 50 kilometara alpskih staza na kojima funkcioniše sistem od 24 žičare. Kako se za sat vremena na vrhove preveze čak 30.000 skijaša, Kopaonik s pravom važi za najveći ski-centar u ovom delu Evrope. Ako već znate da skijate, svoje veštine možete testirati na stazama: Karaman greben, Pančićev vrh i drugima, a za početnike je potpuno bezbedna staza Mašinac, koja se svrstava u najlakše.





Ski-pas: dnevna karta 2.040 dinara za decu i 2.860 za odrasle, sedmodnevna karta 7.450 din za decu i 11.220 za odrasle.


JahorinaVisina snežnog pokrivača na Jahorini u decembru i januaru dostiže čak tri metra. Među turističkim stazama najpopularnije su Olimpijada, Rajski slalom i Stari smuk, Plavi tok i Začarani dvori.


Ski-pas: dnevna karta 658 dinara za decu i 983 za odrasle, sedmodnevna karta 3.573 din. za decu i 5.354 za odrasle


DivčibareNa Divčibarama je otvorena i nova staza Crni vrh. Staze na Divčibarima su sada kompletirane, od onih za početnike, do dobre staze za iskusne skijaše.


Ski-pas: dnevna karta 100 dinara za decu i 600 za odrasle.


Žabljak
Kao jedan od najpoznatijih ski-centara u Crnoj Gori, Žabljak je prekriven snegom 120 dana godišnje. Tri glavne staze su Savin kuk, Štuoc i Javorovača, a turistima se najviše dopadaju netaknuta priroda i izostanak gužve, koja mnogima smeta na drugim skijalištima.


Ski-pas: dnevna karta 3,5 evra za decu i 15 evra za odrasle, sedmodnevna karta 15 evra za decu i 105 evra za odrasle.




KolašinZbog povoljne klime i čistog vazduha Kolašin u Crnoj Gori nosi epitet vazdušne banje. Ukupna dužina staza iznosi oko 30 kilometara, a istovremeno na snegu može biti više od 10.000 skijaša.


Ski-pas: dnevna karta 13 evra za decu i 20 za odrasle, sedmodnevna karta 68 evra za decu i 104 za odrasle.


Stara planina
Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji koja poslednjih godina postaje sve popularnije odredište za obožavatelje zimskih sportova. Najposećenije ski-staze su Konjarnik, Sunčana dolina i Markova livada. Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se prva osmosedna gondola u Srbiji koja prevozi skijaše do žičara i staza.


Ski-pas: dnevna karta 600 dinara za decu i 900 za odrasle, sedmodnevna karta 2.750 za decu i 4.150 za odrasle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου